Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

A Versaceval tárgyal Losonczi Áron

Csongrád - Szinte minden földrészre gyárt és szállít fényáteresztő betont Losonczi Áron. A csongrádi fiatalember LitraConra keresztelt különleges találmányát ma már nemcsak dekoratív elemként alkalmazzák, hanem funkciót is kölcsönöznek neki. A svédországi Malmőből például úttestbe építhető közlekedési jeleket rendeltek.
Nincs ideje unatkozni Losonczi Áronnak: a fényáteresztő beton nemzetközi sikere töretlen. A fiatal csongrádi feltaláló sorra kapja a megrendeléseket a világ minden tájáról. Hogy mennyire megmozgatja az emberek fantáziáját ez a megvilágítatlanul szürke, egyébként áttetsző beton, azt kellően szemlélteti, hogy egyedi termékekre mutatkozik leginkább igény.

A LitraConra keresztelt különleges anyagot legtöbben az interneten fedezik fel, így a megkeresések túlnyomó része is elektronikus úton érkezik. Áron honlapjának hírlevelére eddig ötezren iratkoztak föl.

Malmőből úttestbe építhető, alulról megvilágítható közlekedési jelzéseket rendeltek Losonczi Árontól. Képünkön egy kerékpárutat jelző tábla látható. Fotó: DV
Malmőből úttestbe építhető, alulról megvilágítható közlekedési jelzéseket rendeltek Losonczi Árontól. Képünkön egy kerékpárutat jelző tábla látható. Fotó: DV

Amíg az elmúlt években rendre dekoratív elemként alkalmazták a csongrádi üvegbetont, manapság már arra is van példa, hogy funkciót is kölcsönöznek neki. Az Egyesült Államokbeli Luisianába egy veterán emlékműbe építettek be LitraCon lapokat, Párizsban a magyar nagykövetség recepciós pultja készült ilyen anyagból, Brüsszelben pedig egy nemzetközi ügyvédi iroda logófala. Kőrösi Csoma Sándor tibeti emlékszobájába is olyan installációt állítottak nemrégiben magyar utazók, amelynek egyik részét fényáteresztő betonból készítették. Mindemellett két kanadai szabadtéri emlékműre is érkezett megbízás, illetve Áron tárgyalásban van a divatvilág egyik legmeghatározóbb vállalatával, a Versacével, amely üzleteit díszítené LitraConnal.

Losonczi Áron sorra kapja a megrendeléseket. Fotó: Tésik Attila
Losonczi Áron sorra kapja a megrendeléseket.
Fotó: Tésik Attila

Ami pedig az egyéb alkalmazást illeti: a napokban érkezik meg a svédországi Malmőbe egy 30 táblából álló szállítmány, amely a biztonságos közlekedést szolgálja majd. Egy kísérleti program keretében az úttestbe építik be a biciklit ábrázoló táblákat, amiket éjjel alulról megvilágítanának, s ezzel jelölik majd a kerékpárutakat a svéd városban.

Nincs lezárva a szabadalmi vita

Nincs még lezárva a fényáteresztő beton körüli szabadalmi vita. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, egy multinacionális cementgyártó vállalat lenyúlta Losonczi Áron találmányát, sőt még a csongrádi üvegbeton szabadalomvédelmi eljárását is megtámadta a cégóriás. A fiatalember tavaly jogi útra terelte az ügyet, de az illetékes német bíróság még nem hozott ítéletet, az eljárás folyamatban van.

Olvasóink írták

 • 5. Nemzet 2008. szeptember 30. 20:28
  „Áron megmutatta a világnak! Ha mindannnyiónk csak töredék ennyit teljesítene, Nemzetünk ismét dicső néppé válhatna a Világ szemében!”
 • 4. mamus 2008. szeptember 29. 15:24
  „Gratulálok Áronnak, remélem megnyeri a pert.”
 • 3. Kuci 2008. szeptember 29. 13:53
  „Remélem Csongrád FALU legalább annyival támogatja , ha már a FALU nevét viszi a világba . Nem szed töle iparüzési adót .! S sikeres fejlődést kívánok a cégének , remélem mi hamarabb rá jönn vannak helyek ahol kevesebb az adó , válalkozás barátabb környezet van ...... Üdv jó egészséget sok gyereket Kuci”
 • 2. Gabikácska 2008. szeptember 29. 07:30
  „Sok sikert! Remélem megnyeri a szabadalmi pert!”
 • 1. betonlakó 2008. szeptember 29. 06:48
  „Sok sikert kívánok Losonczi Áronnak, ér remélem Magyarország is tud majd profitálni ebből a szenzációs találmányból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December 7-én szavaznak a leválásról a bokrosiak

Csongrád - Nem a közös jövőről, sokkal inkább az önállósodás veszélyeiről és lehetőségeiről… Tovább olvasom