Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A vízmű marad a csongrádi sporttelep gazdája

Úgy határoztak a csongrádi képviselők, hogy a sporttelepet továbbra is a vízműnek kell üzemeltetnie. A testületi ülésen módosították a lakásrendeletet, tárgyaltak a sürgősségi orvosi ellátásról, de a Fő utca 64. szám alatti volt kollégium sorsáról nem tudtak dönteni.
A csongrádi Tourinform-iroda 1997 óta szolgálja a csongrádiakat és a városba érkező turistákat. Naprakész, versenysemleges információkat ad Csongrád, Felgyő, Csanytelek, Tömörkény turisztikai látnivalóról a művelődési központ épületében. A korábbi kedvező központi támogatás csökkent, és mivel kisegítő munkatársat nem tudnak alkalmazni, az iroda két dolgozója felváltva látja el a szolgálatot. Bedő Tamás polgármester erről azt mondta, az irodára szükség van, és lesz megoldás a létszámproblémára.

A községeket is ellátó, s a mentőszolgálat által működtetett Csongrádi Központi Orvosi Ügyelet munkája kapcsán elhangzott: nehéz – a rendkívüli munkakörülmények miatt – az ügyelők létszámát mindenkor biztosítani. A központi ügyeleten a gyógyító munkához szükséges minimális feltételek adottak, s az ügyeleti óradíjak 2006. április 1-jétől az eddigi 1200 forintról 1500-ra emelkednek.

Elkészült a megállapodás arról, hogy a sportpálya üzemeltetését átveszi a Csongrád Tiszapart Sportegyesület. Mégsem írják alá, mert az egyesület erre az évre nem elégedett meg a 3 millió 492 ezer forintos támogatással: úgy kalkuláltak, hogy csak 4,1 millió forintból tudnának kijönni. A városi költségvetésben 6,5 millió forintot szánnak a sporttelep üzemeltetésére, amiből már a Víz- és Kommunális Kft. föl is használt valamennyit. Hosszas vita után a képviselők úgy döntöttek, hogy a régi üzemeltetőre marad a feladat. Kiss István, az egyesület elnöke nem volt jelen a döntésnél. Balogh Pál, a kft. igazgatója a döntés után elmondta: továbbra is jó színvonalon végzik ezt a munkát, amin nincs haszon és a sportolók igényeit az eddiginél is jobban figyelembe veszik.

Hosszú és viharos vita után sem született döntés arról, hogy a Bem utcai idősek klubja átköltözzön-e a Fő utcán lévő volt gimnáziumi kollégiumi épületbe. Ugyanis Nagypál Sándor arról tájékoztatta képviselőtársait, hogy az idős emberek azt mondták neki: nem szívesen mennének oda. Bár a tervek szerint a volt kollégiumi épület a szociális gondoskodás egyik központjává lenne, nem tudtak közös nevezőre jutni. Az április végi testületi ülésen ismét megtárgyalják az ügyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisteleken dőlhet el minden

Kisteleken és környékén nagyban múlhat, merre billen a mérleg nyelve a választásokon a négyes… Tovább olvasom