Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Ajándékot és koncertet adtak Korda Györgyék

Korda György, Balázs Klári, Aradszky László és Németh Kristóf adott koncertet tegnap Csongrád-Bokroson, a művelődési házban a nyugdíjasoknak. A Tisztelet Társasága emellett a csongrádi Szociális Ellátások Intézményének és a piroskavárosi idősek otthonának technikai eszközöket ajándékozott.
A koncert előtt megtudtuk: két éve száz fiatal sikeres üzletember és értelmiségi politikai pártoktól mentes, nonprofit társaságot hozott létre, s mind a négy parlamenti párt aláírásával hitelesítette a társaság által benyújtott Kegyeleti Járandóság intézményét. Céljukat a megalakuláskor ekképp fogalmazták meg: a szépkorúak életvitelének javítása, mindennapjaik megkönnyítése.

Az idén nyártól az ország harminc településén ingyenes koncerteket szerveznek népszerű és ismert művészekkel, s megajándékozzák az idősek otthonait.

Minden nyugdíjashoz eljuttatják a Tisztelet Lapot, mely problémáikról, s a társaság támogatói tevékenységéről szól. Emellett létezik a Tisztelet Vonalközpont (06-1-323-10-77), negyven aktivista veszi a telefonokat és jegyzi fel a jogi, orvosi, lelki, közigazgatási, utazási és egyéb kérdéseket, problémákat, melyre lehetőleg 24 órán belül valamilyen megoldást keresnek. Háromszáz orvos, jogász és más szakember vesz ebben részt. A társaság tehát ott, és abban segít, amire szüksége van az idős embernek. A csongrádi időseknek tévét, és olyan technikai eszközöket hoztak, amelyeket közösen használhatnak.

A szórakoztató ajándék koncertkörút előző állomása Balmazújváros volt, Csongrád-Bokros után pedig Encs következik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palackozott borok Bokrosról

E héten megkezdték a palackozást a Bokrosi Borászati Kft. megújult pincéjében is. A cég sorsa két… Tovább olvasom