Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Alagút lesz a Tisza-hídnál

Csongrád - Igaz, csak 2016-ban lesz belőle valami, de végre konkrét terv született arra, hogyan lehet kerékpárral biztonságosan átjutni a 451-es úton Szentes és Csongrád között. Alagutakat építenek a hídfőknél, hogy ne kelljen kamionok, buszok között kerekezni.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Megoldódhat a Csongrád és Szentes közti kerékpáros közlekedés talán legkritikusabb gondja: a Tisza-hídon való átkelés. A hír, amelyet a két település bringás társadalma nagyon várt már, a közelmúltban hangzott el a Kurca-parti városban. A közlekedést rendkívül megnehezíti az, hogy – ha a kijelölt úton szeretne haladni a kerekező – Szentesről Csongrádra háromszor, a másik irányból haladva egyszer át kell kelni a nagy forgalmú 451-es úton.

Gyermekcsoportoknak például jó előre rendőri segítséget szoktak kérni a pedagógusok, olyankor az egyenruhások megállítják az autókat, ameddig az iskolások átjutnak.

A 451-es úton legalább egyszer át kell kelni a két város között. Fotó: Králik Emese
A 451-es úton legalább egyszer át kell kelni a két város között.
Fotó: Králik Emese

Ha éppen nem is a küszöbön áll a megoldás, hiszen legalább két nyarat az autók között kell még szlalomozni, de – stílszerűen – a fény legalább már látszik az alagút végén: a két hídfőnél aluljárót építenek a bringásoknak. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél folyamatban van egy pályázat, amely a főút 11,5 tonnás tengelyterheléses felújítását célozza, ennek része a hídnál egy rávezető kerékpárút kiépítése. – A projekt során közel 35 kilométer hosszan burkolaterősítést, burkolatszélesítést, valamint párhuzamos kerékpárút-kiépítést végzünk az M5-ös autópályától a szentesi elkerülőig. A Tisza-hídnál kerékpáros aluljárót alakítunk ki a biztonságos átvezetés miatt. Jelenleg zajlik az engedélyezési eljárás és a tervkészítés. Forrás rendelkezésre állása esetén a fejlesztés legkorábban 2016-ban kezdődhet meg – tudtuk meg a cég kommunikációs vezetőjétől, Loppert Dánieltől. A rámpát az árvízvédelmi töltés mellett alakítják ki a híd két végén, mintegy 10-13 méter hosszúságban az út alatt.

Információink szerint forgalmas utak esetén gyakran élnek a kivitelezők ezzel a lehetőséggel. A szóban forgó beruházáshoz legközelebb a 47-es út alatt Kishomoknál néhány éve építettek egy ilyen aluljárót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új autót kapott a mentőállomás

- A járműveink oldalán olvasható „Hivatás az életért" jelmondat nem egy hangzatos szlogen - mondta tegnap Zentay Attila. Tovább olvasom