Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Állandó kiállítóhelyet remél a Plein Air

Csongrád - A korábbi évek rendjétől eltérően idén a Plein Air Nemzetközi Alkotótelep mesterek és tanítványok találkozójának nemcsak a nyitó-, hanem a zárókiállítástát is Csongrádon rendezték meg.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A Városi Galériában a napokban tartott ünnepélyes eseményen a világ számos országából érkezett 23 alkotó azokat a műveket mutatta be a közönségnek, amelyeket a kéthetes Tisza-parti tartózkodás alatt készítettek. A tárgyakban sok esetben felfedezhető a hely szelleme, a város atmoszférája, az alkotótelep mozzanatai, de van, akit aktuális politikai kérdések ihlettek meg.

A Plein Air fennállása óta megszámlálhatatlan alkotás gyűlt össze Csongrádon, a művészek ugyanis minden évben a településnek ajándékoznak egyet-egyet az ott készült szellemi termékeikből. A Plein Air „atyja", Aranyi Sándor, a szegedi egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz tanszékének vezetője az ünnepségen reményét fejezte ki, hogy a műtárgyakból állandó tárlat nyílhat Csongrádon. Ebben, úgy tudjuk, az önkormányzat is partner. A mostani kiállítás augusztus végéig látogatható.

A tárlat augusztus végéig látogatható a Városi Galériában. Fotó: Králik Emese
A tárlat augusztus végéig látogatható a Városi Galériában.
Fotó: Králik Emese

Olvasóink írták

  • 1. Ferrer 2013. augusztus 12. 00:29
    „De szép izmos az a nő a képen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járhat motor a kerékpárúton

Havonta többször biciklizik olvasónk a Csongrádot és a szomszédos Felgyőt összekötő kerékpárúton. Telefonált, hogy az utóbbi időben furcsa szokás honosodott. Tovább olvasom