Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Álleolvasók vitték el egy 91 éves bácsi pénzét

Az áramszolgáltató munkatársának kiadva magát jutott be egy 91 éves bácsihoz két férfi Csongrádon, majd elvitte az idős ember megtakarított pénzét. A helyi nyomozók néhány óra alatt elfogták a csalót.
Szombaton csöngetett be a 91 éves, egyedül élő bácsihoz egy középkorú férfi, aki azt mondta, hogy az áramszolgáltató munkatársa, és mivel az idős embernek túlfogyasztása van, pénzt hozott vissza neki. A bácsi beengedte a lakásba az álleolvasót, aki ezután több konnektort is megvizsgált. Végül közölte, hogy 16 ezer forint jár vissza, kéri, hogy a bácsi a nála lévő 20 ezer forintosból adjon vissza.

Amikor az idős férfi elővette a megtakarított pénzét, akkor észlelte, hogy a leolvasónak társa is van. Ez már gyanús lett és kérte, hogy mutassanak igazolványt. Egy sárga lapot meg is lebegtettek a férfi előtt, majd sietősen távoztak. Ezután vette észre a sértett, hogy amíg nem figyelt, „meglovasították" az összes pénzét.

A Csongrádi Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján a nyomozók néhány órán belül elfogtak egy 40 éves helybeli férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Társát még keresik a rendőrök.

Az EDF DÉMÁSZ felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy a hatályos jogszabálynak megfelelően mérőóra leolvasása évente egy alkalommal történik. Ezt a DL Délalföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. munkatársai végzik, akik készpénzes díjbeszedést nem végeznek. A villamos energia fogyasztás díját kizárólag postai csekken vagy banki átutalással lehet kiegyenlíteni. Munkatársaink arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, ennek alapján ügyfeleink e-vonalunkon (06-40-82-22-82) keresztül ellenőrizhetik az adatok hitelességét. A társaság ügyfeleit minden változásról hivatalos úton, személyre szóló és a társaság logo-jával ellátott levélben értesíti.

Az EDF DÉMÁSZ szeretné hangsúlyozni, hogy a társaság megbízásából eljáró szerelők, leolvasó munkatársak minden esetben igazolják magukat, feladatuk végrehajtásakor arcképes igazolványukat és megbízólevelüket kérés nélkül bemutatják, és nem végeznek készpénzes díjbeszedést. Amennyiben az Önök ingatlanába személyazonosságukat és megbízásukat igazolni nem tudó személyek próbálnak bejutni, készpénzt kérni, kérjük erről Társaságunkat és a rendőrséget haladéktalanul értesítsék.

Olvasóink írták

 • 11. Grabowsky 2012. március 28. 07:46
  „Szerintem meg kellene állapítani egy védett kort, aki bizonyos kor felettiek (mondjuk 75 év) sérelmére elkövet valami disznóságot, magasabb büntetési tételekkel kelljen számolnia, akárcsak ha gyermekkorúak ellen vét...”
 • 10. varadipal 2012. március 27. 09:20
  „8. Egyolvasó: Mindkettőnek mindkettőt.Akkor egészítenék ki egymást.Ballábbal a társa jobb lapockáját vakargathatná, és viszont, az összes variációban..”
 • 9. Vörcsi 2012. március 26. 18:40
  „6.Yucca 2012.03.26. 17:01

  Sajnos igazad van!

  5.Emberségetavilágnak 2012.03.26. 13:49

  Sajnos neked is igazad van, de ez a korosztály az is, amely oly korban is élt, melyben valóban voltak oly esetek, amikor a postás tényleg vitt pénzt a házhoz, hasonló indoklással. Sajnos a mész az nagy úr, a réges régi történetekre emlékszünk, a tegnapi kék fényben hallottakat mára elfelejtjük. Ezt aztán ki is használják, de hol a három csapás? Nem hiszem, hogy ezeknek ez volt az első esetük, különben az adatgyüjtés nem vezetett volna el az elküvetőkhöz.”
 • 8. Egyolvasó 2012. március 26. 18:38
  „Vissza állítani a régi rendszert, bal kezét levágni, ha megtalálták a társát annak pedig a jobbat, így legalább ki egyenlítik majd egymást ezután is.”
 • 7. Herli 2012. március 26. 18:35
  „70 év felettiek nehezen követik az informatikai változásokat, főleg a szolgáltatok szinte évente történő újításait.
  Valamikor tényleg személyes pénzátvétel volt, "jött a villanyszámlás anya" és adta a számlát vitte a pénzt.
  Időseknek ez jobban rögzült, mint az online utalás a klavit püfölve.”
 • 6. Yucca 2012. március 26. 17:01
  „Mindig ökölbe szorul a kezem, amikor ilyen és hasonló híreket hallok, olvasok, mert az erkölcsi érzék teljes hiánya és nagy jellemtelenség kell ahhoz, hogy ezt valaki megtegye.
  Sajnos örülni kell annak, hogy legalább fizikailag nem bántalmazták, most, amikor pár ezer forintért is vernek agyon, szurkálnak össze embereket, és egyre gyakrabban. Undorító!!!!!”
 • 5. Emberségetavilágnak 2012. március 26. 13:49
  „A tiszta szívű naiv embereket és a kapzsi személyeket verik át, korra, nemre, iskolázottságra való tekintet nélkül.
  Minden napra jut ilyen hír.
  A célzott réteg azért az idős korosztály, mert ők azok, akik poklokat éltek át, ők azok, akik a háború után a puszta kezükkel kaparták ki az országot a romok alól, téglánként, hőben, fagyban, embertelen pszichés stresszben, ők azok, akik nélkülözések közepette irgalmatlanul megszenvedték az ifjúkorukat. Nem volt kitől kérni, mert másoknak sem volt.
  Toleránsak, segítőkészek, tudják, mit jelent bajban lenni.
  Ők még hisznek az emberségességben.
  Ezt használják ki a trükkösök.
  Ha lenne egy Taigetoszom, a tövében megalapítanám a világ leg-költségkímélőbb keselyű parkját.
  Hogy ez mekkora biznisz! A kihalás fenyegette állatokat megmenteném, ugyanakkor kihalna egy másik, az emberiségre veszélyes faj. Külső megjelenést tekintve nem sok a különbség, mindkettőnek egy feje van és 2 lába, az igazi keselyű szabadon repül, a másik, átvitt értelemben keselyű a szabadesésben lenne verhetetlen.”
 • 4. Együgyű 2012. március 26. 12:32
  „,,Álleolvasók vitték el egy 91 éves bácsi pénzét"
  Ezen nincs mit csodálkozni. A mai társadalmi rendszerben még jobban érvényesül, hogy a leg elesettebbeket és kiszolgáltatottakat kell és lehet átvágni, kizsákmányolni. Szerintem egy fineszes gazdag, tájékozottabb, tehetősebb fiatalabb állampolgárnál nehezebb lenne eredményt elérni.
  OFF.”
 • 3. macs 2012. március 26. 12:08
  „Csak kérdezem, mi a véleményük a cím alábbi változatáról?
  "Álleolvasók vitték el egy 91 éves férfi pénzét" vagy "Álleolvasók vitték el egy idős férfi pénzét"”
 • 2. Mandriva 2012. március 26. 12:06
  „Nem logikus magyarázat, de a 91 éves bácsi nem edződött meg a mai csalók trükkjeihez. Az ilyen trükkös tolvajokat deresre kellene húzni, és amúgy iszlámosan elbotozni!”
 • 1. achilleus 2012. március 26. 11:21
  „"mivel az idős embernek túlfogyasztása van, pénzt hozott vissza neki." - Ez nem valami logikus magyarázat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megveszik a szelektív hulladékot Felgyőn

A Csongrádi Víz és Kommunális Kft. felvásárolja a szelektíven gyűjtött, hasznosítható hulladékokat. A felgyői hulladékkezelő központban jártunk. Tovább olvasom