Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Alpolgármester irányítja Felgyőt

Felgyő - Megosztja idejét a helyi iskola és a községháza között Szabóné Berkes Etelka alpolgármester, aki Ábel István lemondása óta irányítja Felgyőt.
Majd egy hónapja látja el a polgármesteri teendőket Szabóné Berkes Etelka alpolgármester, akit váratlanul ért, amikor a decemberi testületi ülésen lemondott polgármesteri tisztségéről a falut 22 éve vezető Ábel István. Szabóné az új polgármester megválasztásáig összehangolja pedagógusi hivatását a községvezetői munkával.

– Megdöbbentett, amikor Ábel István a december 15-i testületi ülésen bejelentette, azonnali hatállyal lemond tisztségéről. Sajnálom, hogy így alakult, az ötödik ciklusban dolgoztam vele alpolgármesterként – árulta el a helyi általános iskola tanítója. – Azt kértem a jegyzőtől, hogy a lehető leghamarabb tűzzék ki az időközi polgármester-választást. Ez valószínűleg március végén, április elején lesz. Nem akarom ez alatt az átmeneti idő alatt megváltani a világot, a legfontosabb célom, hogy zökkenőmentesen folytatódjon a munka a községházán – mondta a polgármesteri teendőket ellátó alpolgármester. – Megosztom az időm az iskola és a polgármesteri hivatal között, amikor nem tanítok, a hivatalban dolgozom.

Szabóné Berkes Etelka hozzátette: eddig ugyan vezetett testületi ülést, de a felelősség nem az ő vállát nyomta. – Amikor leesett a hó, rádöbbentem, az én dolgom, hogy szóljak a hókotrónak. A családom már hozzászokott, hogy alpolgármesterként voltak feladataim, és ezek ellátását össze kellett hangolni az otthoni programokkal. Eddig is az iskoláért és a faluért dolgoztam, de polgármesterjelöltként sosem indultam, és azt hiszem, most sem fogok – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tópartivá vált a Lucza-tanya

A folyamatos szivattyúzás ellenére óriási területen áll a víz a tömörkényi halastavakhoz vezető út melletti Lucza-tanya körül. Tovább olvasom