Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Apad a Tisza, dagad a Torok

Csongrád - Beindult a nagyüzem a csongrádi Körös-torokban: apad a Tisza, egyre jobban kibújik a víz alól a homokföveny, hétvégén több ezren rohamozhatják meg a Dél-Alföld legnagyobb szabad strandját.
Minél szélesebben terpeszkedik a homokpad a Körös-torokban, annál több strandoló keresi fel a csongrádi üdülőterületet. A Tisza jelentékeny apadása 10 napja kezdődött, tegnap mínusz 40 centiméter körül állt a vízszint, és a vízügyi szakemberek szerint ez a csökkenő folyamat tovább folytatódhat. Hétvégére kánikulát ígérnek az időjósok, ezért feltehető, hogy az addig még inkább szárazra kerülő homokfövenyt több ezren keresik majd fel.

Hogy mennyire megkerülhetetlen szempont a Körös-torok kapcsán a homokpad mérete, azt kellően szemlélteti az a néhány vélemény, amiket lapunkkal osztott meg pár látogató. Tibor, aki kislányát hozta le a Torokba, például azt mondta, csupán a part miatt jönnek le a Tiszára, az üdülőterület többi szolgáltatása nem annyira vonzó, ezért nem is nagyon veszik igénybe. Sipos Ildikó viszont hiányolta a játszóteret az üdülőterületről. A kétgyermekes anyuka szerint több kiegészítő programra lenne szükség, mert nem mindenki bírja sokáig a napon, főleg a legkisebbekkel. Korics Attila úgy fogalmazott, lehet itt bármi, ha nincs part, a strandolók elkerülik Csongrádot, mert nincs olyan attrakció, ami pótolni tudná a homokföveny látványát és vonzerejét.

A hétvégén több ezren rohamozhatják meg a Dél-Alföld legnagyobb szabad strandját. Fotó: Tésik Attila
A hétvégén több ezren rohamozhatják meg a Dél-Alföld legnagyobb szabad strandját. Fotó: Tésik Attila

A vállalkozóudvarban is érzékelhető, hogy beindult a nagyüzem. A tíz büfé közül ugyan csak öt nyit ki hétköznapokon, de náluk délutánonként egyre nagyobb a forgalom. Friss információ az udvarral kapcsolatban, hogy a csendes hétvégék eltörlése után felvetődött, valóban elejét kellene venni az újabb konfliktust szülő rendbontásoknak és a 18 éven aluliak alkoholfogyasztásának, ezért most azon tanakodnak a vállalkozók, hogy a hónap második felére bekerítsék-e a területet. Így ugyanis – a korábbi gyakorlattól eltérően – szűrni lehetne a szombat esti vendégsereget. A kérdés napokon belül eldől.

Egy hete csárda is nyílt a Körös-torokban. A két évig húzódó felújítás után átadott teraszos vendéglő tulajdonosa, Varga Zoltán szerint a nyitóforgalomból arra lehet következtetni, hogy égető szükség volt egy ilyen vendéglátóegységre a Torokban. Pénteken és szombaton éjfélig üzemel a melegkonyha, és van is rá igény. Hétközna-
pokon egyre többen vacsoráznak a gát tövében, vasárnap pedig az ebéd a sláger a csárdában.

Nem emelkedtek az árak

Nem tapasztalható számottevő áremelkedés a Körös-torokban. Sima lángost már 170 forinttól lehet kapni, a sajtos-tejfölöst 390-ért árulják. Egy cső főtt kukorica 200 forint, egy gyros pitában 650 forint, egy korsó Heineken 350 forint. A frissen sültekért, körettel együtt 1500 forint körüli összeget számolnak fel.

Olvasóink írták

 • 6. CrAsH 2008. július 29. 17:53
  „A Csárdának nem csak Zoli a tulaja hanem Kódor Norbi is!!(ha jól tom...) Ha a tisza kiárad annyira, hogy a vállalkozói udvart eléri akkor 1 ideig nem lesz toroki buli... mert fertőtlenítés stb... reméljük nem lesz semmi cink és lesz még buli”
 • 5. zombor 2008. július 15. 20:41
  „...csak azt szerettem volna leirni, h az idei nyár sem a vizpartról szól már a TOROKBAN!!!
  EZEK A "VIZÁLLÁSOK" TOVÁBBRA IS TABUKNAK SZÁMITANAK ÉS SEHOL 1 VIZIMÉRNÖK AKI FELVILÁGOSITANÁ AZ EMBERT H MIBEN LEHET ITT MÉG REMÉNYKEDNI?”
 • 4. yeahfakakoros 2008. július 13. 23:27
  „Zombor mié volt ennyi ??? nem lesz már ijen nagy part és ijen jo idő ?? vagy mi ne basszatok már fel :S:S:S...”
 • 3. zombor 2008. július 13. 14:45
  „Ennyi volt a toroki nyár! viszlát jövőre :(”
 • 2. wéber 2008. július 09. 21:20
  „Kuci régen olvastam tőled!”
 • 1. Kuci 2008. július 09. 20:18
  „Ja , tényleg a csárda a legjobb ajánlom mindenkinek próbálja ki . Legalább már valami frankó a torokban !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapítványi költségre ment el Patrik pénze

Csongrád - Egymillióból csak 200 ezer forintot kapott meg az Érzőszív alapítványtól a hároméves Blázsik Patrik. A nyitott gerinccel született csongrádi kisfiúnak egy nemrégiben bejegyzett újkígyósi alapítvány gyűjtött pénzt. Tovább olvasom