Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Apartmanház lehet a csongrádi Hotel Tiszából

Csongrád - Apartmanházzá alakulhat át Csongrádon az egykor háromcsillagos Hotel Tisza, amelynek forgalma azután sem nőtt, hogy bezárták az Erzsébet Szállót. A városba tévedő turisták leginkább a vendégházakat keresik. Szállodára csak akkor lenne igény, ha a szolgáltatások jelentősen bővülnének.
Nem hozott fellendülést a többi csongrádi szállásadónak az Erzsébet Szálló bezárása. Az egykor patinás hotel szobái és árai iránt október elseje után is érdeklődtek, de az átirányított vendégek nem rohanták le a versenytársakat. A lapunk által megkeresett szálláshelyek működtetői azt mondták, egyelőre a korábbi éveknek megfelelő a forgalom, talán a következő nyári szezonban lesz érzékelhető az Erzsébet kiesése. Jeri Mária, a Mézeskalács Vendégház tulajdonosa viszont arról számolt be, hogy náluk folyamatosan vannak vendégek, és jövő tavaszra is érkeztek foglalások.

Ha a Hotel Tisza apartmanházzá alakulna, recepciósra sem lenne szükség a most még kétcsillagos szállodában A szerző felvétele
Ha a Hotel Tisza apartmanházzá alakulna, recepciósra sem lenne szükség a most
még kétcsillagos szállodában. A szerző felvétele

– Az a szerencse, hogy a Tisza-híd felújítását végző csapat hozzánk jelentkezett be. Ha ők nem lennének, üresen állnának a szobák – nyilatkozta Bátki Ferenc. Az egykor három-, most már csak kétcsillagos Hotel Tisza tulajdonosa szerint Csongrádon már nem lehet szállodaüzemeltetésben gondolkozni. Megváltoztak az igények: az emberek sokkal inkább az olcsóbb vendégházakat meg az apartman jellegű szálláshelyeket választják, mint a drágán fenntartható hoteleket, ahol személyzetet, a televíziók után üzemben tartási díjat, és a magánszállásadóknál jóval magasabb közüzemi tarifákat kell fizetni. – Ha nem változik a helyzet, márpedig a kilátások nem túl jók, akkor mi is lemondunk a csillagokról, és apartmanházzá alakulunk át. Akkor nem kell recepciós, hogy az üres szállót őrizze – tette hozzá Bátki Ferenc.

– A vendégházak iránti érdeklődés valóban megnőtt, de ez nem azt jelenti, hogy szezonálisan ne lenne szükség egy korrekt áron működő hotelre – mondta lapunknak Ujszászi Erika. A csongrádi Tourinform-iroda vezetője szerint csak abban az esetben lenne biztosított az egész éves forgalom egy csongrádi hotelnél, ha jelentősen bővülnének a szolgáltatások, mondjuk a fürdő fejlesztésével. Ez a körülmény azért is lehet fontos, mert a bezárt Erzsébet Szállót elsősorban szálláshelyként szeretné hasznosítani a tulajdonos csongrádi önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 1. keletaru 2008. november 21. 07:21
    „"´ A városba " tévedő " turisták leginkább a vendégházakat keresik " . Na itt van a kutya elásva . Legalább más is látja , ide csak tévednek az turisták . Mellesleg a szolgáltatás ebben a FALU-ban elégdrága ! S a FALU-t ismertető kiadványokban is sántít egy-két dolog . Ahhoz , hogy müködjön valami forgalom kell , nem duma meg elképzelések meg ha így , ha úgy , ha.... ! Ebből a helyzetből nehéz már felállni , mindenki elhagyott minket , még azok is akik évekkel ezelőtt csak csapból láttak vizet folyni . Jelenleg korszerű főrdővel rendelkeznek . De felelős ( akiket nem lehet felelőségre vonni , röhej ) vezetőink a helyzet magaslatán vannak , még van egy-két dolog amit el lehet adni ebben a FALU-ban ! Tehát mint említettem ide KATASZTRÓFA turizmust kellene hírdetni ( kempinben s az uszodában is meg felelők a körülmények , )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feléledhetne a csongrádi holtág

Csongrád - Csongrád ékessége a Holt-Tisza-part, mégis mostohán kezelik a városházán. Azt a néhány százméteres vízparti sávot, ami még a nagyközönség számára megközelíthető, nem fejlesztették az utóbbi években. Tovább olvasom