Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Ápolnak és szállítanak Csongrádon

Ma áll munkába a csongrádi önkormányzat által létrehozott támogatószolgálat, amely a különböző fogyatékkal élő helybeliek mindennapi boldogulását segíti. A szolgáltatást a felgyőiek is igénybe vehetik.
Fotó: Tésik Attila
Négyfős csapat: egy sofőr, egy szociális munkás és két ápoló fogja mától ellátni azokat a rászorulókat Csongrádon, akik mozgáskorlátozottak, látás- vagy hallássérültek, illetve értelmileg sérültek, és ezért a mindennapi boldogulásukhoz segítségre szorulnak. Az önkormányzat által létrehozott támogatószolgálat központja a családsegítő központ Síp utcai épületében kapott helyet. Mivel a rászorulók szállítását másképpen nem lehetett megoldani, a város saját erőből, 5,5 millió forintért kilencszemélyes mikrobuszt vásárolt, amelynek valamennyi ülése kivehető, a gépkocsi rámpával felszerelt, és a kerekes székek rögzítésére is alkalmas.

Az ellátásba beletartozik az otthoni ápolás, tanácsadás és egyéb, a szükségletekhez igazodó szolgáltatás. Mindennek a térítési díja 321 forint óránként, de a rászoruló jövedelmétől függően ez az ár jelentősen csökkenthető. A szállítást, amelynek igénybevételét 48 órával korábban jelezni kell, ügyintézés és más programok kapcsán lehet kérni. Ez esetben 83 forintot kell fizetni kilométerenként, de ez az ár is csökkenhet az igénylő jövedelmétől függően. Az előbb említetteken kívül ingyenes gyógyászati segédeszköz-kölcsönzést is indít a szolgálat, amelynek keretében kerekes széket, járókeretet és könyökmankót kaphatnak ingyen.

– Az ápolási technikák elsajátítása érdekében hamarosan foglalkozásokat is indítunk – nyilatkozta lapunknak Ternai Levente, a szociális ellátások intézményének vezetője. Az igazgató hozzátette, belátható időn belül Felgyőre is ki szeretnék terjeszteni a támogatószolgálat tevékenységét. Csongrádon több száz érintett veheti majd igénybe a segítségnyújtást, amelyre óriási szükség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szépségverseny visszája – Oklevélre várnak Csongrádon

Kilenc hónapig bírta türelemmel a csongrádi Kossuth téri edénybolt tulajdonosa – tavaly… Tovább olvasom