Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Áram nélkül maradhat a felgyői Csúros család

Felgyő - Nem fizették ki 265 ezres számlatartozásukat, ezért a Démász úgy döntött: kikapcsolja a villanyt a felgyői Csúros családnál, ahol két beteg gyermeket nevelnek. A szolgáltató annyi engedményt ad, hogy amíg hideg marad az idő, nem intézkedik.
Egyfolytában folyik a víz a felgyői Csúros család fürdőszobájában, nehogy befagyjanak a csövek. Az Arany János utcai, felújításra szoruló kockaháznak csupán egyetlen szobáját használja a négytagú família, mert csak azt tudják fűteni, a többi helyiségben dermesztő a hideg. Tavaly télen villanyradiátorral rásegítettek a fűtésre, de azt nem gondolták, hogy emiatt az egész család helyzete veszélybe kerül. Májusban 265 ezres számlát küldött ki nekik a Démász. Kértek részletfizetést, de így sem tudták törleszteni adósságukat, mert kevés pénzüket beteg gyermekeik gyógyíttatására fordították.

– Zsanett 3 éves, de önállóan még nem tud járni. Itthon nem tudták megmondani, mi baja. Most egy vizsgálati eredményre várunk, az egészségpénztár ugyanis jóváhagyta, hogy az ő költségükön Berlinben is megnézzék nagyobbik lányom véreredményeit. Hanna másfél éves, az ő szívét novemberben operálták, de még vár rá néhány műtét – sorolta Katalin, a 38 éves édesanya. Férje, János 4 éve nem talál munkát asztalosként, pedig az asszony szerint ha állandó álláshoz jutna, ki tudnának kecmeregni szorongatott helyzetükből. Január 21-éig kellett volna befizetni a számlatartozásukat. Nem tudtak fizetni, ezért jövő hétre várják az áramszolgáltató szakembereit, a Démász ugyanis arról értesítette őket, hogy február második hetében lekapcsolják az áramot.

Hiába van házuk, Csúrosné Katalin egy szobában lakik gyermekeivel, mert csak 10 négyzetmétert tudnak fűteni. Fotó: Bíró Dániel
Hiába van házuk, Csúrosné Katalin egy szobában lakik gyermekeivel,
mert csak 10 négyzetmétert tudnak fűteni. Fotó: Bíró Dániel
Segítség a családnak

Ha valaki fel kívánja ajánlani a segítségét a családnak, erről értesítse e-mailben a cikk szerzőjét a biro.daniel@delmagyar.hu címen.


Megkérdeztük a szolgáltatót, ilyen esetekben mire számíthat az adós. Azt a választ kaptuk, hogy a társaság 2009. december 17-étől 2010. január 12-éig nem rendelt meg kikapcsolást, valamint figyelemmel kíséri a napi átlaghőmérsékletet, és gondoskodik róla, hogy lakossági fogyasztási helyen ne kapcsolják ki az áramot, ha a napi átlaghőmérséklet tartósan nagyon alacsony.

5500 adós, közel 600 lekapcsolás

Csongrád megyében jelenleg 90 napon túli tartozással közel 5 és fél ezer ügyfél rendelkezik, amely összességében több mint 350 millió forint kintlévőséget jelent az EDF Démász Zrt. számára. 2009. december 1. óta a Csongrád megyében kikapcsolt ügyfelek száma megközelíti a 600-at, úgy, hogy egy hónapra a kikapcsolásokat felfüggesztették.

Olvasóink írták

91 hozzászólás
 • 91. hajnalka 2010. február 19. 21:29
  „Érdekes frissítés...”
 • 90. jadewka 2010. február 19. 08:48
  „88!!! Te is kerülhetsz még kellemtlen helyzetbe. De kivánom neked ?hogy senki ne segítsen.Akkor???Árverezés???Ja de neked is!!!”
 • 89. aira 2010. február 14. 16:18
  „88. Csak úgy árad belőled a jóindulat! Még szerencse, hogy nem mindenki gondolkodik így!”
 • 88. maug 2010. február 13. 15:36
  „Szerintem minden rászoruló családról írjunk cikket és csak azzal töltsük meg az újságot!

  Nem ismerik a mérőórát vagy a számokat?????? Mire gondoltak, miközben fogyasztották az áramot? Eddig nem fizettek áramszámlát a 60-as égők után? Na a villany hősugárzó 1000-2000 W-ot fogyaszt minimum.

  Árverezni kell és kész, vagy az ismerősök, segítők dobják össze nekik a pénzt.

  De utána a többi hasonló gondolkodású családnak is!”
 • 87. aira 2010. február 11. 20:38
  „Amint már írtam, ismerem a családot, aki szeretne segíteni, az telefonon egyeztethet a családdal!
  Csúrosné Kati: 06/70-356-7832, de tényleg csak az hívja aki szeretne segíteni, nem csak anyagi segítségre
  van szükségük.Köszönjük!”
 • 86. attaki 2010. február 11. 00:56
  „Sajnálom a családot!Remélem rendbe jönnek a dolgaik!
  Hála isten már csak 2 hónap és kormányváltás lesz!Sokan nem hisznek a jóban,pedig kellene.
  Mondjuk,minek is hinnének, mikor a rendszerváltás óta semmi jó nem történt az országgal!
  Itt volt rá a lehetőség, 8 évnyi kormányzás és csak kifosztották az országot!Sajnos!!!
  Nem sajnálom azokat, akik erre a pártra szavaztak,most megtudják milyen az,amikor nem tudod kifizetni a számlát!(nem erre a családra gondolok). Én szeretném, hogy jobb legyen a helyzetünk. Remélem sokan így gondolkodunk!
  Jah és félre kell tenni a személyes érzelmeket is, hogy melyik politikus szimpatikus és melyik nem!Itt arra kell szavazni, aki tud kormányozni és ért hozzá!
  Remélem ápr. 11.-én narancsba öltözik az ország...”
 • 85. valakiiii 2010. február 09. 18:28
  „vannak még "értetlen" emberek”
 • 84. 140 2010. február 08. 09:25
  „#83, ezt most mindenhova benyomod?
  Senki sem hülye, nem kell semmit szájbarágni.”
 • 83. valakiiii 2010. február 07. 23:03
  „Szép Béla (MSZP): Komolyan hittem, hogy a megújulás és a megtisztulás ígérete az MSZP-ben beteljesül, de az országos listát megismerve láttam, ez nem következett be. Bebetonozták magukat azok, akiknek a leváltását követelték párton belül és kívül, lásd a MÁV, a BKV és az energiaszektort körüllengő botrányos ügyeket.

  Népszabadság: Romokban az MSZP, az SZDSZ-nek lassan pulzusa sincs. A népszerűtlenség és a szétesés fontos oka - a gyönge kormányzati teljesítmény mellett - a nyilvánosságra került korrupciós ügyek sorozata.

  Szanyi Tibor (MSZP): Az MSZP-t tényleg megfertőzték a hatalombrókerek és a mutyilovagok.

  Tóth Károly (MSZP): Tiszta szívből utálom a korrupciót, mert ráment az MSZP.

  Békesi László: Az MSZP nem fog változni. Lehetetlen, alkalmatlan párt.

  Szili Katalin (MSZP): Maszatolunk, és az ország azt látja rólunk, hogy szétkenünk minden felelősséget, és ezzel csak szappanozzuk magunk alatt a lejtőt.

  Karsai József (MSZP): Balatonőszöd óta jobban hazudunk.

  Lendvai Ildikó (MSZP): Nem akarjuk az SZDSZ nyakába varrni a BKV által szimbolizált gondokat, ami eddig történt a fővárosban, az közös felelősség.

  Desewffy Tibor (Demos): Az egész balliberális oldalon át kellene gondolniuk a szereplőknek, hogyan is jutottunk ide.

  Bacher Iván: Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás.

  Népszabadság: (A jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval.

  Steiner Pál (MSZP): A BKV-nál kitört anomáliák olyan mértékben váltak szimbolikussá, hogy már az MSZP hitelességét érintették.

  Szili Katalin (MSZP): A szocialista párt azért veszítette el a szerethetőségét és a társadalom bizalmát, mert morálisan megkérdőjelezhető helyzetekbe került.

  Hegyi Gyula (MSZP): Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád.”
 • 82. AN 2010. február 07. 20:20
  „#aira,
  a villanyszámla azért lett ennyi, mert "hősugárzókkal rásegítettek" a fűtésre tavaly. Ezért gondoltam erre a megoldásra.
  Ismerek olyan 4 gyerekes falusi családot, ahol az apuka fizetése nettó 100 ezer körül van, mégis éltek ezzel a lehetőséggel, amit a nagycsaládosok megkaphatnak. Mert így spórolni lehet a gázzal, és az a pénz mehet máshova.
  Gondolkodni kell, nem a csodára várni.”
 • 81. Buczko 2010. február 07. 14:15
  „Kíváncsi lennék, hogy a 265 ezer forintból mennyi a szénipari szerkezetátalakítási hozzájárulás meg az egyéb hum-buk, amit a villanyszámlában átláthatatlan és ellenőrizhetetlen tételként feltüntetnek. Bizonyára csődbe menne a Démász, ha a rászorulóknak legalább ezeket a tételeket elengedné, és csak a tényleges fogyasztást követelné rajtuk.”
 • 80. aira 2010. február 06. 18:08
  „Igazából nem a tűzifa, hanem a 265 ezres villanyszámla itt a nagy gond!”
 • 79. AN 2010. február 05. 21:17
  „#78 SSO, javaslom add oda egy havi internet előfizetésedet.
  De most meg pl. az jutott eszembe, hogy a községekben az önkormányzatok szoktak kiadni un. rőzsegyöjtési engedélyt, amivel a hulladék fát lehet összeszedni a község erdeiben. Mivel az apának nincs munkája, nem értem, miért nem kért ilyet. Most lenne fájuk.”
 • 78. SSO 2010. február 05. 18:04
  „69. hozzászólás Rike 2010.02.04. 00:09

  Ne az ország emigráljon, hanem a hazaárulók, meg a bujkáló idegenlelkűek!
  Sajnálom a családot. Nekik kellene segíteni, nem a külföldieken...
  Ha lenne pénzem, segítenék, de nincs, na majd elkapjuk nemsokára a gyurcsány-féléket, és lesz ismét pénze a magyarnak!!!”
 • 77. aira 2010. február 05. 10:13
  „AN Teljes mértékben igazad van! Ők kb:6 éve házasok, van egy házuk, gáz fűtésre nem telt, így marad a
  fa fűtés, de a szűkös anyagiak miatt, csak egy szobát fűtenek. Ja és a sors fintora, hogy még a stílfűrészüket,
  és más szerszámokat is el loptak tőlük.”
 • 76. AN 2010. február 04. 12:44
  „#73 aira, nem arra gondoltam, hogy miért nem vetette el az asszony a gyerekeket. Arra gondoltam, hogy az első gyerek után, miután kiderült, hogy beteg, miért kellett ILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT még egyet vállalni?
  Mindenki lehet rossz helyzetben.
  Nálunk is volt olyan karácsony, hogy papírból vágtunk ki fenyőt, és csak rajzoltunk egymásnak ajándékot. Én pl. "karórát" kaptam a gyerekektől, a férjem meg videót.”
 • 75. Zeppelin 2010. február 04. 09:52
  „Eltöltöttem egy kis időt Sicíliában. Ott sincs kolbászból a kerítés, de olyan összefogást,amilyen ott volt az emberek között, még soha nem tapasztaltam. Még családon belül sincs akkora összetartás, segítőkészség, mint náluk, pedig mindenki csak maffiózóknak hiszi őket.”
 • 74. aira 2010. február 04. 09:43
  „Ez a család bajban van, miért van, hogy ilyenkor csak cikizik a családot, ha külföldön baj van, segítünk, ha itt van valaki bajban becsukjuk a szemünket. Kati még alkalmi munkát is elvállalt, persze mikor a lányokat nem kell Szegedre orvoshoz, vagy gyógytornára vinni őket.A férjnek is volt munkája, jelen pillanatban nincs.”
 • 73. aira 2010. február 04. 09:33
  „Bocsi! Ismerem a családot, itt semmilyen vizsgálat nem mutatta ki a gyerekek betegségét, még a genetikai sem!”
 • 72. azénéletem 2010. február 04. 09:18
  „Valaki kérdezte tőlem van-e már unokám? Azt kellett mondanom nem vagyunk olyan tehetősek! Négy harminc év körüli gyermekünk még nem mer gyereket vállalni. Nagyon sajnálom, hogy ide jutottunk - ide juttatak bennünket!! Amúgy örülök a poliikusaink gyarapodásának - ők szaporodhatnának de az meg nagyon mem lenne szerencsés!”
91 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt éve kéri a fülke áthelyezését Jarabek István

Csongrád - Bár megígérték, öt éve nem helyezték át a csongrádi Alsóváros egyetlen telefonfülkéjét,… Tovább olvasom