Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Árpádhalomnak bevált az orosházi új házasság

Árpádhalom - Az év elején csatlakozott a Békés megyei Orosháza kistérségi társulásához Árpádhalom.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Két éve fontolgatták a lehetőséget, az akkori önkormányzati törvények azonban nem tették lehetővé, hogy egy másik megye társulásához tartozzanak, emlékezett vissza a község polgármestere, Szarka Attila. Tavaly azonban változott a jogszabály.

– Korábban a szentesi kistérséghez tartoztunk, a város 30 kilométerre van tőlünk. Nem szerettük, hogy periférián élünk, Orosházával nyáron fűztük szorosabbra a kapcsolatot. Mindössze 8 kilométer választ el az új székhelytől – árulta el. Az eddigi tapasztalataik pozitívak, a gyermekjóléti szolgálatot például társulásban látják el, és szavai szerint nagyon jól működik. Szeretnék elérni, hogy az orvosi ügyeletben is Orosházával működhessenek együtt, ennek a kijárása azonban nehézkesebb. A földrajzi távolság miatt mindenképpen erre törekednek majd, hiszen Szentesről akár másfél órába is beletelik időnként, amíg kiér az orvosi segítség, osztotta meg saját tapasztalatát.

– Az árpádhalmi lakosok legnagyobb örömmel talán azt az előnyt tapasztalták, hogy mint a kistérség polgárai 30 százalékos kedvezménnyel mehetnek be a gyopárosi fürdőbe. Ki is használják a lehetőséget – mondta a polgármester. Hozzátette: bízik abban, hogy a kapcsolat a szomszédos megyével előbb-utóbb az onnan, illetve oda irányuló tömegközlekedést is fellendíti.

Olvasóink írták

 • 4. pirosmanci 2013. október 27. 18:54
  „Árpádhalom, Fábiánsebestyén mint Csongrád és környéke ...! - Tessék mondani, mi van ennél a lapnál?”
 • 3. y-akta 2013. október 23. 18:26
  „Remek ötlet, üdvözlöm az ésszerű lépéseket! Sok sikert a továbbiakhoz!”
 • 2. Norbi56 2013. október 22. 19:34
  „SZENTES ÉS KÖRNYÉKE HÍREI”
 • 1. Norbi56 2013. október 22. 19:34
  „SZENTES ÉS KÖRNYÉKE HÍREI”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó szó jogán - emléktárlat Nagy Imréről

A jelenleg a múzeumnak helyet adó Iskola utcai épület egykoron a hírhedt vérbíró, Vida Ferenc családjáé volt. Tovább olvasom