Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Árverésre megy a kiszemelt csongrádi telek

Csongrád - 100 millió forintból építene logisztikai központot a csongrádi IB Cargo Kft. a város tulajdonában lévő telken. Az önkormányzat januárban nyílt árverésre bocsátja a Szegedi úti ingatlant.
14 millió 179 ezer 500 forintos, azaz négyzetméterenként 500 forintos vételi ajánlatot nyújtott be a helyi IB Cargo Kft. a város önkormányzatának a Szegedi út 10. szám alatt lévő, 2 hektár, 8359 négyzetméternyi telekre. A város tulajdonában lévő ingatlan az elkerülő út közelében, a Szegedre vezető főút mellett fekszik. A cég telephelyet szeretne építeni itt, logisztikai központtal, raktárépületekkel, főként gabona és műtrágya tárolására szolgáló létesítményekkel. A tervezett, mintegy 100 millió forintos beruházás érdekében uniós pályázatot nyújtana be, 5–8 embernek adna munkát. A cég a várossal történő szerződéskötéskor 3 millió forintot plusz áfát azonnal fizetne a városnak, a többit akkor, ha elnyerték az uniós pályázatot. Ha nem nyernek, akkor egy éven belül egy összegben fizetnék meg a fennmaradó összeget – olvasható ajánlatukban.

Az elkerülő út közelében lévő területre 100 milliós logisztikai központot terveznek. Fotó: Korom András
Az elkerülő út közelében lévő területre 100 milliós logisztikai központot terveznek.
Fotó: Korom András

A város az ingatlanhoz 2006-ban, elővásárlási jogával élve, 3 millió forintért jutott egy árverésen. A mélyen fekvő, javarészt nádassal borított, ingoványos tal ajú telket az építkezés előtt fel kell majd tölteni. Az önkormányzat pénzügyi, jogi, gazdasági és fejlesztési bizottsága javaslatára a képviselő-testület a közelmúltban úgy döntött, hogy az ingatlan eladása érdekében januárban nyílt árverést rendez. A telek kikiáltási ára megegyezik majd a vételi ajánlatban megjelölt négyzetméterenként nettó 500 forinttal.

Olvasóink írták

 • 7. lforgo 2011. december 28. 07:20
  „Kuci, neked üldözési mániád van, komolyan mondom.”
 • 6. keletaru 2011. december 27. 15:31
  „lforgo , puli :-( Naaaaaa nehogy már hősők legyenek mert mostanában oda figyelnek erre a kevésre ami megmaradt !!!!! Csak elszámoltatás NE legyen , innen úgy látszik . Régen Rómában CIRKUSZ kell a népnek ...... Ha ciklusokon keresztűl nem herdáltak volna meg ELADNI ELADNI ELADNI nem ment volna .Hanem JÓZAN PARASZT ÉSSZEL működtették VOLNA a települést akkor lehet nem kellene árverezgetni hanem sorba/-n állnának a befektetők . De mint látszik innen menekűlnek ...a RENGETEG ésszerű döntésektől . Egy két lokálpatriótán kívűl más nem nagyon MER itt megtelepedni . De tudjuk FELELŐSSÉGEL döntenek helyi képviselőink . Értünk ? Miattunk ? Csakis Nekünk ? Üdv Kuci”
 • 5. lforgo 2011. december 27. 11:10
  „Nem hiszem, hogy azt hiszik, hogy valaki többet fizet, hanem kötelessége az önkormányzatnak nyílt árverésen értékesíteni az ingatlanjait én úgy gondolom.”
 • 4. puli 2011. december 27. 00:38
  „Ez jónak tűnik. Nem kell mindenben a rosszat keresni.”
 • 3. Balotelli 2011. december 26. 21:51
  „Humbuk !”
 • 2. keletaru 2011. december 26. 10:46
  „Változatlanul várom mikor lesz " licit " az önkormányzat épületére meghírdetve NYILVÁNOSSAN . Melyet utána vissza bérelhetne a település , van itt pénz . Bagázs meg egyből bevételhez jutna , jutalomra ! A többi meg nem számít mint érezzük ! A csongradihirek.hu néha elég szép megfogalmazások jelennek meg . Értünk ? Miattunk ? Nekünk ! Üdv Kuci”
 • 1. szkata40 2011. december 26. 09:11
  „Azt hiszik majd többet fizet valaki?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a vízdíjemelésről

A víz- és csatornadíj tervezett 9 százalékos emelése okozott vitát a tegnapi testületi ülésen, amelyen átadták Az év családja kitüntetést. Tovább olvasom