Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Árverésre várnak Csongrádon

Elárverezné lelakott és kifosztott Zöldfa utcai bérlakásait a csongrádi önkormányzat, sokak szerint viszont forgalomképtelen ingatlanokról van szó. A kikiáltási ár még nem ismert, de az igen, hogy a városgazdasági bizottságnak nincs arra az esetre alternatívája, ha nem érkezik érvényes ajánlat a felhívásra. Kolompár István százezer forintot adna a romokért, és azonnal hozzálátna a bontáshoz.
– Jobban is járnak, hogy nem jönnek ide a Rigó Sándor utcai romák, mert abból csak baj lenne – summázza a Zöldfa utcai bérlakások hasznosításával kapcsolatos helyzetet Tóth Zsolt, aki a szomszédos utcában lakik. A fiatal ember tőlünk értesült arról, hogy a vasútállomással átellenben élő cigány családok nem kívántak élni az önkormányzat által felajánlott lakáscsere lehetőségével, ezért a város kénytelen máshogy hasznosítani megrongált ingatlanjait.

– Épeszű ember egy fillért nem ad azokért a romokért. Ha felújítanák, azonnal be kellene költöztetni a lakókat, különben minden eltűnik, ami mozdítható. Most is jön a tél, szükség lesz tűzifára, a még álló tetőszerkezetet pillanatok alatt elhordják – mondja magabiztosan Tóth Zsolt. A közbiztonság minőségét firtató kérdésre előbb beszédes tekintettel válaszol, majd diplomatikusan hozzáteszi: ilyen is – olyan is.

A negyed évszázada épült bérlakások látványa hasonló a Rigó Sándor utcai összképhez: itt is a kerítésen száradnak a kiteregetett ruhák, kikötött ló köröz az udvarban, és ugyanúgy a sarat dagasztja, aki kiteszi a lábát az utcára. Szembetűnő különbség csupán abban mutatkozik, hogy az üresen hagyott házakból hiányoznak a nyílászárók, némelyikről a tető is, de ahol még megmaradt a tetőzet, hullámos, mint a pala.

– Mire reggel felébredtünk, eltűnt a fél tető – szolgál meglehetősen foghíjas magyarázattal Pika Róbert, aki szerint nincs semmiféle összeütközés a Rigó Sándor utcán élők és az itteniek között, hiszen mindenki rokon, sógor, ezért nem is érti a lakáscserétől ódzkodók megnyilvánulásait.

Az előbb még lovát terelgető Kolompár Istvánt is fűti a kíváncsiság, milyen sors vár a lepusztult házakra, és mikor megtudja, hogy eladásra szánják, föllelkesül: – Én adok a négy lakásért százezret, akár már most. De akkor még ma leszedem a cserepet – hadarja felbátorodva. Elárulja, a téglával nem sok mindent tud kezdeni, és mivel ajtó, ablak nincs a házakon, a tető az egyetlen, ami még ér valamit. Megkér, minél hamarabb informáljam az árverésről, mert őt érdekli a dolog.


Forgalomképtelenség

A csongrádi önkormányzatnál hétfőn nem tudtak érdemi információt adni arról, hogy mennyi lesz a kikiáltási ára a négy Zöldfa utcai lakásnak, illetve, hogy mikorra tűzik ki az árverést. Egy helybeli ingatlanszakértő szerint forgalomképtelen lakásokról van szó. Úgy tudjuk, az árverezésen kívül nincs egyéb hasznosítási alternatívája az illetékes városgazdasági bizottságnak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztújító gyűlés a csongrádi hegyközségnél

Tíz éve vezeti a Csongrádi Hegyközséget Gulyás Ferenc, ám a szombati tisztújító gyűlésen nem kapott… Tovább olvasom