Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Átadták a csongrádi kerékpárutat

Csongrád - Sebő László vezetésével a 8×2 keréken túrasorozat kerékpárosai tekerhettek át először legálisan a csütörtökön átadott csongrádi kerékpárúton
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Igaz, a 451-es út mellett húzódó új, 2,8 kilométeres sávot már eddig is használták a kerekezők, és ez nagy öröm, mutatott rá Kőrösi Tibor polgármester az avatóünnepségen. – Biztonságossá vált a kerékpáros közlekedés, de a beruházás nem csak ebből a szempontból lényeges: a város turisztikai vonzerejét is növeli. Láttuk az építés során felszínre került hibákat, de ezeket sikerült megoldani – fogalmazott. Megírtuk: heves esőzések idején a még épülő utat több helyen elöntötte a víz. Ez ugyan kitolta az eredeti kivitelezési határidőt, ugyanakkor pozitív hozadéka is volt, hiszen kiderült, hol kell a töltést magasítani – hangoztatták a rendezvényen. Vincze László országgyűlési képviselő azt mondta, benne is voltak kétségek, amikor annak idején az „agyagtengert" látta, de nagyon örül, hogy végre elkészült a kerékpárút. – Azért néhány átereszt talán be kellett volna építeni a töltés alá – fejezte ki aggodalmát a későbbi vízelvezetés miatt.

Az első, legálisan bringázó csapat az új kerékpárúton. Fotó: Králik Emese
Az első, legálisan bringázó csapat az új kerékpárúton.
Fotó: Králik Emese

Az bicikliút az Új Széchenyi-terv pályázatán 166 millió forintból épült meg, ehhez a városnak nem kellett hozzátennie, mindössze egy 300 méteres szakaszt készítettek el saját erőből. A kivitelezésre a kisteleki Probart Kft. nyerte el a tendert. A műtárgy a várostól mintegy 3 kilométernyire a tiszai védtöltésen haladó Euro Velo kerékpárútba csatlakozik.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. pirosmanci 2013. augusztus 07. 17:33
  „A fekete fólia a táblákon, a murva az úton még mindig ott van.(aug. 6. 19:00)”
 • 23. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 06. 17:31
  „MI A FA... VAN AZ UT MAGYARORSZÁGON VALAKI MONDJA MÁR MEG ARANYBOL, NÉZZEN MÁR UTÁNNA AZ UNIO ENNEK A SOK MAJOMNAK”
 • 22. pirosmanci 2013. július 30. 17:40
  „Gyöngyszemesterkém!
  Ez a cikk a kerékpárútról szól. Igen hasznos dolog, ideje volt már az elkészültének. Az meg tény, hogy még ma is fekete fóliával letakart táblák szegélyezik, és igen durva murván kellene rákanyarodni a régebbire a vasúti hídnál. Hogy hogy jönnek ide a pártok, vádaskodások, azt én nem tudom. (Netán projekció részedről? Lehet.)
  Hogy megörvendeztesselek: ha átkarikáztunk a közúti hídon, totális életveszélyben gurulhatunk tovább a gáton lévő szentesi szakaszig, különösen most, hogy az útdíj miatt igencsak megszaporodtak a kamionok a 451-esen. És mielőtt ezt is "rossz hozzászólásnak" tartanád: kipróbáltam ezt a szakaszt is, a feleségem jött mögöttem, halálra rémült, ahogy látta, milyen oldaltávolságot tartva zúgtak el mellettünk a kamionok.
  No, minden jót! "Oszt jó napot!"”
 • 21. 65Gyöngyszem 2013. július 30. 14:25
  „Megfigyeltétek! A legtöbb cikknél a hozzászólások pártokról, vádaskodásokról szólnak. Lehet, hogy rossz híreket olvasok, de nem látom, hogy miért kell mindennek a rossz oldalát nézni? Sok esemény pozitívum a városnak, és nem pedig egy politikai vita fórum.”
 • 20. Mesterember 2013. július 29. 16:11
  „Ha egyszer vettünk egy kevésbé szép kerékpárt, már nem tudjuk megváltoztatni, hogy új legyen belőle, csak szépíteni lehet rajta. Festegetjük, tákolgatjuk, javítgatjuk, de attól még az a kevésbé szép kerékpár marad, csak esetleg egy kicsit szebbnek tűnik. El kell dönteni, hogy ki melyiket látná szívesebben, ha választani lehet!!! A murva és a fekete fóliával letakart táblák pedig, valóban nem oda valóak.”
 • 19. pirosmanci 2013. július 26. 21:26
  „Mesterember!
  Nyilvánvalóan örülök én is az elkészült útnak. Csak nem szeretném, ha pár év múlva olyan állapotba kerülne, mint a felgyői kerékpárút.
  Szinte a semmiből készült? Hm! Valaki csak-csak kifizette, nem? Vagy a más(?) pénzét kihajigálhatjuk az ablakon?
  Ma késő délután újra kipedáloztam a vasúti hídi csatlakozáshoz. A helyzet: fekete fóliával letakart táblák, a szemmel láthatólag autóval felvágott durva murva a kerékpárúton még mindig. (Próbáld már ki, milyen ezen a zúzott kövön kerékpározni!) Ezt láttam ma is! Erről beszélek, nem másról. Lehet sumákolni, jajongani, hogy nem látjuk a jót - látjuk ám, ha van!!! - , de hát mégis csak az lenne a természetes, hogy használható legyen, amiért valaki - közvetve mi!!! - fizetett.”
 • 18. natessek 2013. július 26. 20:03
  „Mindenki szavazzon az egyetlenné váló pártra, mert aki nem, azt lerohanják a bértollnokok! Aki csúnyát mer itt írni , fel lesz jelentve! Éljen a párt, mellyel egy az utunk! Előre a narancsos úton!

  (Akinek meg nem tetszik a polgármester által kimagasítva és kimagaslóan megmentett bicikliút, ne fröcsögjön, hanem gondoljon maga és a családja jövőjére, a munkahelyére, a megélhetésére, vagyis mélyen hallgasson! Mert ez népünk, kormányunk és szeretett vezetőink közös érdeke!)”
 • 17. Légiós 2013. július 26. 18:46
  „166 millio ??, ennyiért ? miböl van aranybol?????? akkor ez most kb 200 évig jo lesz gondolom , nagy fenét 2 év múlva már tákolják a 166 millios utat érdekes :...................”
 • 16. Mesterember 2013. július 26. 13:12
  „Érdekel valakit, hogy a bicikli utunk a végén szinte a semmiből készült el? A városnak csak alig kellett hozzátennie valamit. A menet közben felmerülő és orvosolható hibákat pedig kijavították, nem pedig úgy hagyták!!! Pedig úgy is lehetett volna hagyni és közben mutogatni, de persze nem így történt. Ellenkezőleg, mentették, ami még menthető!”
 • 15. pirosmanci 2013. július 26. 08:28
  „Tegnap is arra tekertem. A vasúti hídi csatlakozásnál fekete fólia a táblákon, murva - jó durva! - az aszfalton. Tekerj rá, ess jó nagyot, vegyél új külsőt a kerekekre, "oszt jó napot"!”
 • 14. CsillagszeműJuhász 2013. július 24. 10:36
  „Nagyon szuper ez a bicikli út, és az is , hogy végre készen van! De vajon miért azon az oldalon, ahol nincsenek is tanyák? Mert a tanyasi embereknek át kell menniük a forgalmas úton, hogy használni tudják. Biztos, hogy jól át volt ez gondolva annak idején?”
 • 13. pirosmanci 2013. július 23. 15:42
  „Pontosítok, mert mérgemben nem fogalmaztam elég érthetően: A táblákra vonatkozó megjegyzéseim a gáton lévő kerékpárútra vonatkoznak.”
 • 12. pirosmanci 2013. július 23. 15:09
  „Ezek szerint július 18-án átadták.
  Ma július 23. van.
  A táblák fekete fóliával becsomagolva, a vasúti hídnál lévő csatlakozás a régi úthoz pedig elképesztő!!!!!!!!! Miféle műszaki zseni az, aki szó szerint derékszögben kanyarodtatja el a kerékpárost? Mert valamilyen, általam nem ismert okból a kerékpárosnak jó nagyra zúzott kövön kellene elkanyarodnia, amit egyébként rendesen rávágott már néhány izomagyú autós az aszfaltra! Nézzétek meg, próbáljatok a murván elkanyarodni!
  Egyébiránt pedig az egyik helyen motorkerékpárral behajtani tilos, az ellenkező irányból pedig segédmotorral behajtani tilos. No, most melyik? Vagy éppen amelyik kéznél volt? Arról nem is szólva, hogy a gátra azért megyek kerékpározni, hogy ne a városi füstöt szívjam. Ehelyett jön a motor, a minap pedig csak 5 autót számoltam meg a kerékpárúton; mit mondjak: beléjük nézve láthatóan nem vízügyes járművek voltak.”
 • 11. Norbi56 2013. július 22. 21:43
  „"Az igaz, hogy a csanyi, felgyői, tömörkényi biciklisek számára a Vendel-szobortól fizetős lesz a bicikliút? Dr. Kőrösi ugyanis többször kijelentette, hogy a "csongrádi közpénzt csak a csongrádiak használhatják". Azt beszélik a városban, hogy a frakció már tárgyalja ezt a járási települések kapcsolatának javítását, szorosabbá fűzését szolgáló újabb lehetőséget..."”
 • 10. Norbi56 2013. július 20. 23:31
  „Tour de Csongrád...”
 • 9. kollerandor 2013. július 20. 10:56
  „Egyetlen haszna van: Körpályán lehet edzeni.”
 • 8. Erzsike209 2013. július 20. 08:24
  „Az ott élő tanyasi lakosoknak is csináltak feljárót? Azokra gondoltam akik nem a kerékpár út felől laknak?”
 • 7. Rubicon 2013. július 19. 21:38
  „Csak óvatosan tekerjünk a biciklivel, mert egy óvatlan pillanatban a fejünkre eshet egy őrülten száguldozó autó az útról.
  Remélem nem lesz nagy eső, mert akkor gumicsizma is kell a tekeréshez.”
 • 6. deszka 2013. július 19. 20:22
  „Ez a kerékpárút egy vicc nem "öröm"!!!!!!”
 • 5. spityu70 2013. július 19. 19:31
  „Jó, megcsinálták. De Csongrád és Szentes között egy darabon a kerékpárosok nincsenek biztonságban. Ez pedig a híd és a Szentes-i oldal gátja közötti szakasz. Azt miért nem tudják megcsinálni?”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perre megy igazáért a meleg konyhafőnök

Többször is bántó megjegyzést tett egyik beosztottja a csongrádi konyhafőnökre, ő pedig erről írásban tett panaszt főnökeinek. Tovább olvasom