Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Átalakul az ellátórendszer Csongrádon

Csongrád – Vizsgáljuk felül, hogyan lehetne átalakítani a helyi egészségügyi ellátást – javasolta a csütörtöki testületi ülésen Somogyi Árpád képviselő.
– Vizsgáljuk felül, hogyan lehetne átalakítani a helyi egészségügyi ellátást – javasolta csütörtökön a csongrádi testületi ülésen Somogyi Árpád képviselő. A háziorvosként dolgozó városatya szakmai érvekkel is alátámasztva tájékoztatta képviselőtársait.

Többször írtunk az összetett csongrádi felállásról: az egészségügyi szakellátást az önkormányzati tulajdonú Dr. Szarka Ödön Kistérségi Egészségügyi Szolgáltató Kft. nyújtja, a Csongrádi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Kft. üzemelteti, amely saját és – a Mediteam Szeged Zrt. jóvoltából – vállalkozói kézben van. Annak idején ezt azért szorgalmazták, hogy a városnak egyre kevesebb pénzt kelljen az ágazatba fektetnie. Közben azonban megváltozott az egészségügy helyzete, az előző ciklusban átadott feladattal és az abból eredő többletjövedelemmel is megpróbált a város segíteni, idén akár 40 milliót is kitehet az önkormányzati támogatás, tárta fel Somogyi Árpád. A többségi tulajdonos szegedi céggel elégedett Csongrád, de új alapokra kell helyezni az együttműködést, támasztotta alá Bedő Tamás polgármester. Egy későbbi napirendi pont kapcsán kiderült: a város átszervezi az egész ágazatot, azaz a járóbeteg- és az egyéb egészségügyi ellátások, valamint a szakosított személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmény működtetését.

Az ülésen ismét szóba került az oktatás. A polgármester és Cseri Gábor alpolgármester a napokban levelet írt a KLIK budapesti központjába, tarthatatlannak ítélik, hogy még mindig nem írtak ki pályázatot a csongrádi tankerület vezetésére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon a jégkorszakra készülnek

Közel 1 milliárd forint támogatást osztott ki az emberi erőforrások minisztere az önkormányzatok által fenntartott múzeumok között. Tovább olvasom