Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Átrendeződés a csongrádi jobboldalon

Kiegyenlítődtek az erőviszonyok a csongrádi képviselő-testület jobb oldalán, miután Szebeni István múlt héten bejelentette: a Fidesz helyett az Összefogás Csongrádért Egyesület frakciójában politizál tovább.
Kiegyenlítődtek az erőviszonyok a csongrádi képviselő-testület jobb oldalán, miután Szebeni István múlt héten bejelentette: a Fidesz helyett az Összefogás Csongrádért Egyesület frakciójában politizál tovább. A képviselő szerint eredményesebben működne a városvezetés, ha Gyovai Gáspár mellett egy másik alpolgármester is dolgozna. A polgármester és a frakcióvezetők erről másképp vélekednek.

Nem érezte jól magát a csongrádi Fidesz-frakcióban, ezért az Összefogás Csongrádért Egyesület színeiben politizál tovább Szebeni István, aki tavaly egyéni mandátumot szerzett a Tisza-parti városban. Döntéséről az elmúlt héten értesítette az érintetteket, de a reagálás eddig elmaradt. A képviselő lapunk érdeklődésére elmondta, a csongrádi választókerületben elsöprő sikerrel zárult parlamenti és az őszi önkormányzati választások kampányában sem kapott támogatást vagy biztatást a helyi pártszervezettől. Úgy érzi, megválasztása után sem változott a viszonyuk, a csongrádi Fidesz vezetői átnéztek a feje fölött. Elhatározását az is indokolta, hogy egyre nehezebben tudott azonosulni a helyi Fidesz halogató politikájával, amelynek ékes példája volt a költségvetés elfogadása, mikor közülük négyen megszavazták a szocialista polgármester 2007-es büdzsétervezetét. Ugyanakkor leszögezte, a pártból nem kíván kilépni, döntése pusztán képviselői munkájára vonatkozik.

– Közös gondolkodást szerettem volna kialakítani a csongrádi jobboldalon, de nem sikerült – vont mérleget Szebeni István. Hozzátette, ő azon a véleményen van, hogy számos kérdésben nem tud megoldással szolgálni a jelenlegi alpolgármester, Gyovai Gáspár, aki mellé érdemes lenne egy másik polgármester-helyettest beállítani, és akkor hatékonyabb, eredményesebb lehetne a városvezetés munkája.

Nem osztja Szebeni István véleményét Pap Gabriella. A Fidesz csongrádi elnöke elöljáróban hangsúlyozta, szervezetük demokratikus keretek között működik, így semmilyen alapja nincs annak a vádnak, amit a volt párttársuk hangoztat. Azért indokolt a múlt idő használata, mert szerinte – illetve a párt alapszabálya alapján – a frakciótagságról lemondó nyilatkozat már önmagában azt jelenti, hogy Szebeni István kilépett a pártszövetségből. Az alpolgármester munkáját érintő kritikákkal kapcsolatban a képviselőnő elmondta: a Fidesz – amely egy alpolgármesteri poszt felállítását javasolta választási programjában – elégedett Gyovai Gáspárral, ezért nincs szándékukban változtatni a jelenlegi helyzeten.

Megkeresésünkre Kurucz Ferenc, az Összefogás Csongrádért Egyesület frakcióvezetője korábban többször hangoztatott álláspontját ismételte meg. Szerinte semmilyen biztosítékot sem tudott felmutatni a városvezetés arra vonatkozóan, hogy ugyanolyan személyi feltételek mellett, mint ahogy eddig dolgoztak, a jövőben eredményesebb munka folyhatna a városházán. Kurucz egyébként nem támogatja két alpolgármester foglalkoztatását, szerinte egyikük titulusa feleslegessé válna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsmarendelet nincs – balhé van Csongrádon

Csongrádon egyelőre félretették a kocsmarendeletet – de lehet, hamarosan ismét előveszik.… Tovább olvasom