Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Ausztriai munkát ígértek, 2,5 milliót csaltak ki

Csongrád – Két budapesti férfi „lerabolta" Csongrádot: huszonnégy sértettől csaltak ki pénzt. Egyikük szólt a rendőröknek.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Egy csongrádi férfi tett feljelentést a helyi rendőrkapitányságon azzal, hogy egy internetes hirdetésre jelentkezett. A „másik oldalon" Péterként bemutatkozó férfi ausztriai csomagoló munkát ajánlott. A sértett dolgozni akart, ezért befizette a költségekre és szállásra kért 108 ezer forintot, majd elutazott Bugyi községbe szerződést kötni. Ott jött rá, hogy átverés az egész. A pénzt akkor már nem tudta visszahívni, addigra azt készpénzben felvették.

A feljelentés után a Csongrádi Rendőrkapitányság március 10-én elfogta a 33 éves L. Attilát, majd másnap a 32 éves J. Vilmost, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók. A nyomozás eddig huszonnégy csongrádi és környékbeli sértettet derített fel. A két budapesti lakos körülbelül 2,5 millió forint kárt okozott.
A csongrádi nyomozók mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették és csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Ausztriai munkát ígértek, 2,5 milliót csaltak ki. Fotó: CSMRFK (galéria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél év után meglett a tolvaj

Láncfűrészt lopott, de elfogták a csongrádi rendőrök K. Istvánt. Tovább olvasom