Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Autóskempinget terveznek

Autóskemping kialakításával bővítené szolgáltatását a csongrádi gyógyfürdő, amely jelentős veszteséggel zárta a tavalyi esztendőt. Az intézmény folyamatosan korszerűsíti helyiségeit, de vezetője szerint a nagymedence felújítása mellett egy családi medencére is szükség lenne a strandon. A vendégkör igényeihez alkalmazkodva lakókocsis találkozót rendeznek májusban a fürdő területén.
Ötven férőhelyes autóskemping kialakítását tervezik a csongrádi gyógyfürdőben Archív fotó: Tésik Attila
Egyelőre nincs nyilvános adat a csongrádi gyógyfürdő tavalyi pénzügyi eredményéről, de az már bizonyos, hogy jelentős veszteséggel zárta az évet a Dob utcai strand. Habár a nyári, tartósan magas vízállás versenyképtelenné tette a Körös-toroki partfürdőt, a rendre hét végén beköszöntő csapadékos időjárás mégis kedvezőtlenül befolyásolta a strand vendégforgalmát, ami jócskán elmaradt a tervezettől.

A bevételkiesésre az éjszakai fürdőzés beindításával válaszolt az intézmény, a népszerűvé vált esti pancsolásból befolyt összeget gyermekjátékok vásárlására fordították.

– Mindenképpen növelni kell a forgalmat, ezért karoltuk fel azt a régi ötletet, hogy a Dózsa György tér felőli szabad területen autóskempinget alakítsunk ki – nyilatkozta lapunknak Kocsis Imréné. A fürdőt működtető idegenforgalmi kft. ügyvezetője elmondta, jelenleg nincsenek meg a kellő feltételek az új szolgáltatás beindításához, ráadásul költségvetési forrásokra sem számíthatnak, ezért apránként, saját erőből teremtik meg az infrastruktúrát. Mivel a nyári tusolókat használhatják a vendégek, elektromos végpontokat, ivóvízcsapokat és szennyvízelvezető rendszert kell kiépíteni a szabadtéri színpad környékén. A gépjárművek a tér felől közelíthetnék meg a kempinget, ami – az előzetes számítások szerint – ötven autó fogadására lenne alkalmas.

Kocsis Imréné azt is elárulta, vendégeskedtek már náluk lakókocsis turisták, és ők vetették fel, hogy egy találkozó keretében több ismerősüket is Csongrádra csábítanák, ha lenne rá lehetőség. Jelen állás szerint erre az ötnapos összejövetelre május derekán kerül sor. A gyógyfürdőben úgy gondolják, a vendégkör megtartása érdekében a mostaninál magasabb szintű szolgáltatásra lesz szükség a jövőben, ezért folyamatosan korszerűsítik az intézményt: felújították a tusolókat, a gyógyászati részt modernizálják, akadálymentesített mellékhelyiséget terveznek, és különféle szoláriumi szolgáltatásokat vezettek be. Mindemellett fontosnak tartják, hogy családi medence épülhessen a strandon, de most reálisabbnak tűnik a versenymedence és környékének felújítása, ami – szerintük – nagyot lendíthetne a forgalmon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új költségvetés – ellenzéki segítséggel

Két ellenzéki képviselő átszavazásának köszönhetően fogadta el a csongrádi képviselő-testület tegnap… Tovább olvasom