Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Az NB III-ra szavazott a csongrádi képviselő-testület

Az állattartási rendeletet is módosította tegnapi ülésén a csongrádi képviselő-testület. Valódi vita csak az NB III-as indulással kacérkodó labdarúgócsapat támogatási igénye kapcsán alakult ki, de a bő félórás polémia után végül egységes döntés született: nevezhet a gárda a harmadosztályba.
Elégedettek voltak a tavaly létrehozott közterület-felügyelet eddig végzett munkájával a városatyák, de azt több képviselő is hangsúlyozta tegnap, hogy a jövőben határozottabb fellépést várnak el. Az állattartási rendelet módosításának megtárgyalásakor némi derültséget váltott ki az az indítvány, amit a körzet képviselőjeként Fábián György tolmácsolt: bökényiek azt szerették volna, hogy kerüljön be a szabályozásba egy olyan passzus is, hogy előkertes családi házaknál az utcafront felől virradattól ne lehessen állatot tartani – mert zavarják, olykor veszélyeztetik az utcai járókelőket. E javaslat végül kihullott a rostán, de több más változtatást megszavazott a testület. A képviselők jóváhagyták a helyi védettségről szóló rendelet módosítását is.

Nem volt viszont egyszerű a döntéshozatal a Csongrádi Tiszapart Sport Egyesület kérelme kapcsán, amely mindössze egymillió forintra vonatkozott. A felszólalók többsége kételkedett abban, hogy a labdarúgócsapat NB III-as indulásához szükséges, beígért, de egyelőre még hiányzó szponzori támogatás megjön. A vita pikantériáját az adta, hogy tegnap járt le az MLSZ-nél a nevezési határidő. Végül az előterjesztés eredeti változatát ellenszavazat nélkül fogadta el a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi csíramálé- és búzaünnep

Az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseire kaphat választ az, aki ellátogat holnap és vasárnap… Tovább olvasom