Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Az Országház elé öntené az uborkáját

Csanytelek - 500 mázsa uborka halmozódott fel Juhász János csanyteleki gazdálkodó udvarán: a termény eladhatatlan.
A vállalkozó, aki 4500 négyzetméteren nevel uborkát, azzal kereste meg lapunkat, hogy az uborkatermelők hasonló cipőben járnak, mint a tejesek. Az import behozatala miatt 50 százalékkal csökkentek a felvásárlási árak: 150–180 helyett 75–90 forintot adnak az uborka kilójáért. Juhász János szerint legalább 100 forintot kellene kapniuk a zöldségért, hogy fedezni tudják a költségeiket.

500 mázsa uborka halmozódott fel Juhász János gazdálkodó udvarán. Fotó: DV
500 mázsa uborka halmozódott fel Juhász János gazdálkodó udvarán.
Fotó: DV

Mivel nincs érdekvédelmi szervezetük, csak a nyilvánosság erejében bíznak, talán az segíthet helyrebillenteni az egyensúlyt. Juhász János azt mondta, legszívesebben az Országház elé öntené az összes uborkáját.

Olvasóink írták

 • 6. Pici66 2009. július 14. 21:24
  „Ezt azért nem kellene! Kiönteni az uborkát??”
 • 5. Tömeg 2009. június 28. 15:08
  „Tegnap negyvennégy centért vettem az uborkát a Pennyben (Németország NRW)
  Talán lenne vevő külföldön is arra az uborkára,ha a magyaroknak nem kell.
  Tudomásom szerint, a nagybani piacokon,éves szerződéseket is kötnek a termelővel,
  Csak utánajárás kérdése!”
 • 4. timoboll2 2009. június 28. 11:26
  „Ez az eset is példázza számomra mindazt a gazdaságpolitikát, amelyet ez a kormány követ ""liberális"" címen. A liberális gazdaságpolitika egészen mást jelent, lejárattatja a magát liberálisnak mondó párt, amely már lényegében nem is létezik, a lib. gazd. pol. a Bokros által képviselt irányvonal. Itt arra meg ki a játék, hogy teljes mértékben elfojtsák az emberekben rejlő vállalkozási kedvet, (antiliberális) olyan adórendszert és körülményeket teremtenek, amelyek között egyáltalán nincs értelme vállalkozni, zárolják a piacot a hazai termékek előtt a szabad piac néven futó casus belli-re hivatkozva a külföldi fekáliákkal. Hogy mindez a látványosan országromboló felfogás kinek és minek az érdeke, mindenki tudja, de nem mondom most itt, hiszen esetleg "negatív diszkriminációban részesülnék", visszavágna a "magyar demokrácia". Remélem, ez a felfogás az azt képviselőkkel együtt örökre eltűnik ebből az országból, de még a világból is. Ne ringassa viszont senki olyan álmokba magát, hogy ami ezután jön, az jobb lesz. Mindenki a szent tehénként tisztelt globális tőkét fogja szolgálni, amely azonban tönkreteszi a vidéket, letelepült emberekből csordaállatot csinál (vándorolj ahogy a tőke, és a munkahely)”
 • 3. 48fremail 2009. június 27. 07:59
  „A szociális boltokkal minden probléma megoldodik.
  Magyarországon van szociális bolthálózat, és az újságírók valamint, a szervezők szerint kiválóan működik.
  Az viszont igaz hogy az unió egyes déli országaiban kevesebb költséggel lehet előállítani termékeket az 1 kg vetített szállítási költség pedig elenyésző. és ha nem fizetik ki akkor még olcsóbban lehet árulni.
  Ezért szavaztunk és léptünk be az unióba.”
 • 2. pille 2009. június 26. 20:19
  „Nagyon sajnálom a termelőket. Tönkretették az egész magyar gazdaságot! Behozzák a silány, isten tudja milyen vegyszerekkel kezelt zöldségeket, gyümölcsöket, élelmiszereket.Még a kezdetek kezdetén kellett volna egységesen érdekvédelmi szervezetekbe tömörülniük.Az a baj, hogy a termelők között is nagy a széthúzás, mint ahogy az egész nemzet között is. Személy szerint nem nagyon látok már kiutat.”
 • 1. Hidegen 2009. június 26. 18:49
  „Sajnos vagyunk így egy páran, és nem csak uborkával... Nem igazán értem milyen alapon bízik a termelő a nyilvánosság erejében? Itt inkább kárörvendő mosolyra számíthat leginkább... Nem hiszem hogy túl sötéten látnám a dolgokat, mert a magyar ember sok egyébb (néha akár jó) tulajdonsága mellett "átkozottul irigy is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmi csalódásból szétverte az illemhelyet

Csongrád - Egy ittas fitalember négy mosdócsészét összetört a csongrádi Körös-torok egyik nyilvános… Tovább olvasom