Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Az új városvezetés választhat jegyzőt Csongrádon

Csongrád - Félórás zárt ülés után döntött a csongrádi képviselő-testület a helyi választási bizottság tagjairól a szerdai rendkívüli tanácskozáson: Hatvani Mária, Serege Sándorné, Kalmárné Héjjas Hedvig és póttagként Serege Gábor került a grémiumba.
A testület hozzájárult, hogy 27 millió forintért a fenntartó megyei önkormányzat korszerűsítse a Bársony-szakközépiskola és a Batsányi-gimnázium világítási rendszerét. Bedő Tamás polgármester megjegyezte: a Szemünk fénye elnevezésű programmal a város nincs megelégedve. Arra a képviselői kérdésre nem érkezett válasz, hogy a tanévkezdésig befejeződik-e a fejlesztés.

A rekultivált Kéttemető úti szeméttelepre több képviselő is panaszkodott. Nagypál Sándor azt nehezményezte, hogy egy egyhektáros földdarab kimaradt a kármentesítésből, holott az is a lerakó része volt, Havasi Jánosné pedig arra emlékeztetett, hogy egyáltalán nincs gazdája a területnek, amelyet teljesen ellepett a parlagfű. – Ha a gazdálkodókat szigorúan büntetik, itt miért nem erélyes a hatóság? – kérdezte Havasiné. A polgármester azt felelte: amíg nem vette át műszakilag a területet a város a rekultiváció kivitelezőjétől, addig a vállalkozó felel a gazmentesítésért.

Arról is határoztak a képviselők, hogy a Berkes István halála miatt kiírt jegyzői pályázat benyújtási határideje 60 nap legyen, így a következő városvezetés dönthet az új hivatalvezető személyéről. Az önkormányzat csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet Szeged hívott életre az egységes szúnyogirtás megvalósítására: a megyeszékhely 125 milliót igényelt a vis maior alapból, és a 12 milliós önerőt is állná, hogy 27 településen összehangoltan tudjanak fellépni a vérszívókkal szemben. Nagypál Sándor arról faggatta a polgármestert, tartozik-e a város a szúnyogirtást elvégző vállalkozásoknak. Bedő Tamás azt felelte, a tervezett 2 millió helyett eddig 5 milliót költöttek szúnyoggyérítésre Csongrádon, de nincs tudomása arról, hogy tartoznának. A polgármester hozzátette: nyáron még lesz szúnyogirtás Csongrádon.

Olvasóink írták

 • 18. keletaru 2010. augusztus 02. 21:02
  „Juccus : Ebbe a nagy fejlődé sbe vissza hozn i bárkit ! Igen lehet a festék még takar egyp ár hóna pig , de aztá n megint látsz ik mind en újra ....... Üdv Kuci”
 • 17. KovácsPistike 2010. augusztus 02. 19:46
  „Hány éve kérdezem, hogy minek ide ekkora képviselő testület. Ilyen polgármesterből egy is sok.”
 • 16. Juccus 2010. augusztus 02. 07:23
  „Azért hátha akad még helyi, jólképzett fiatal, vagy olyan aki csongrádi kötődésű, és esetleg vissza lehetne csábítani”
 • 15. azénéletem 2010. augusztus 01. 19:17
  „Sajnos a jól képzett fiataljaink már elhagyták a várost - sokan az országot is!
  Nem véletlen van ennyi eladó ingatlan a városban. Menekül aki teheti.”
 • 14. triniti 2010. augusztus 01. 06:47
  „"az elszabadult link hivatali apparátus" A hivatali dolgozók kötelességeit a közig hivatal ellenőrzi, így abba nem sok beleszólás van, mint ahogy mindenhol ezt is a köztisztv törvény szabályozza. (át kell menni szentesre ügyet intézni, akkor meg tanuljuk a csongrádi hivatalt becsülni..., de javaslom félegyházát kecskemétet is!)A politikai apparáthoz pedig nincs joga: a demokrácia alapja a képviselő testület. Amíg azt nem füstölik ki ez a város menthetetlen. Ahhoz pedig csak a választóknak van joga. De csongrádon a választók több mint fele nyugdíjas, akik magukkal szeretnék vinni a várost így ahogy van, mert változást nem szeretnének. Néha lyukas a járda, vagy a kivitelező kisebb földlabdát választ egy fához, vagy az ebéd utáni szundit zavarja egy repülő, erről vitáznak, de érdemi dologban, ami a város előre haladását sgítené, semmi...”
 • 13. lapszemle 2010. augusztus 01. 06:05
  „Majd tessék már megnézni a kiirt pályázati feltételeket,és azután sovárogni helyi ember után.A szigoru feltételeknek nem sok csongrádi jogász felel meg. Egyébként egy vidékről jövő jó szakember a legideálisabb,mert annak nincs semmi nemű összefonódása a helyi politikával falusi elittel. És könnyebben megtudja zabolázni az elszabadult link hivatali apparátust.”
 • 12. Juccus 2010. július 31. 16:30
  „Igaz, de itt is vannak, fiatal, agilis szakemberek, akik új gondolkodásmódot képviselnek. És ők tudják, hogy min kell változtatni, mi volt eddig rossz. Egy olyan, aki máshonnan jön, nem fogja tudni mi volt eddig a baj és min kell változtatni, mire/kire kell figyelni, neki a politikusok mindent "beadhatnak" hiszen nem ismeri a körülményeket.”
 • 11. triniti 2010. július 31. 13:01
  „Sztem egyáltalán nem kellene csongrádi jegyző. (bár ugye tudjuk hogy nem a jegyző személye a döntő, hanem a képviselő testületé!!! A jegyző csak a jogszerűségnek a felelőse!!!)A csongrádi ember korlátolt, és buta, ebben fetrengünk már lassan a rendszerváltás óta. Olyan kellene, aki szemléletében más, és inkább egy fajta versenyképességet képviselne, mint ezt a pangó állott poshadt vizet... DE mint írtam ez inkább a politikusokra vonatkozik! A jegyzőnek ezekkel a mostani politikusokkal nagyon kemény kézzel kellene bánnia, nem félve a fenyegetéseiktől, stb...”
 • 10. Juccus 2010. július 31. 12:52
  „A jegyzős témához:

  Nagyon remélem, hogy csongrádi jegyzőt fognak választani, és nem valaki olyat, aki eddig azt sem tudta hol van Csongrád... ugyanis sajnos úgy hallottam, hogy egy ilyen embert akarnak...ennél nagyobb szégyen nem is nagyon lehetne...erre a pozícióra csakis csongrádi embert lehet megválasztani!!! Az új városvezetés ezzel is bizonyíthatná a város iránti elkötelezettségét, ha nem engedne azoknak, akik mindenféle kapcsolatok révén nem csongrádit akarnak ebbe a pozícióba tenni!!! hamarosan kiderül....”
 • 9. keletaru 2010. július 30. 17:40
  „Az ültetéshez vagy a színekhez ? Miért a belvárosban meg elektromos vezetékek alá ültették, ééééssssss ! Üdv Kuci”
 • 8. triniti 2010. július 30. 06:37
  „Én sem vagyok kertész! Van itt valaki aki az, hogy érdemben hozzá tudjon szólni?”
 • 7. lapszemle 2010. július 30. 05:30
  „Az Uniós pályázati pénzekkel való gondatlan gazdálkodás.

  Július 28-án hozzákezdtek a főtéren a földlabdás faültetéshez. Én nem vagyok kertész, de ahogy ezt csinálták döbbenet.
  Anno én úgy tanultam, autodidakta módon, hogy akkora kerületű gödröt kell ásni, mint a fa koronája, ültetés előtt a gödröt be kell locsolni, a mélységének is megvannak az előírásai.
  Itt sajnos nem így történt. Az elültetett fák körül elkészítették azt az árkot, mely az öntözésnél biztosítja, hogy a víz ne folyjon szét. Nem hogy aznap, de még másnap, sem locsolták meg.
  Másnap nagy volt a hőség és a fák levelén már azonnal megjelent a vízhiány okozta szárazság jelei. Merem borítékolni, hogy jövőre az elültetett fák 30-50 %-a nem fog kihajtani.
  Ennyit a gondosságról, szakmaiságról felelős gazdálkodásról. Sebaj, van pénz eu-s, ami szintén a mi zsebünket terheli.”
 • 6. triniti 2010. július 29. 18:47
  „Érdemi tett: leütöttem egy szúnyogot! Gyérítettem! :-)”
 • 5. triniti 2010. július 29. 18:44
  „lapszemle:-)
  Így kerek az egész: a kőműves nem végzi a munkáját, az orvos is rosszul teszi, az újságíró is, és a tisztelt ház is. Az autószerelő nem azt az alkatrészt cseréli ki a kocsidon, de a pénzt elkéri, a boltban az eladó becsap, hazudnak a politikusok, és hülyeségeket írnak az újságban. Egyik ered a másikból....
  ... és nem a hozzászólóknak kell az érdemi ügyekkel foglalkozni! :-)”
 • 4. lapszemle 2010. július 29. 17:33
  „Ezért tart itt a város,mert még a hozzászólók egy része sem az érdemi kérdésekkel,ügyekkel foglalkoznak,hanem stiláris tehetségüket villogtatják. Egyébként ha jól tudom a Magyar Tudományos Akadémia helyesirási szabályok reformjához külsős szakérőket keres.”
 • 3. timoboll2 2010. július 29. 14:22
  „Októberben tuti szúnyogírtás lesz! Csak legyünk ott! :D”
 • 2. keletaru 2010. július 29. 13:45
  „Remélem tényleg " új " vezetése lesz a " településnek " Nem csak kabátot cserélnek, mint itt szokás !!!! ! Mikor volt már város ???!!! Inkább nyugdíjas otthon ,sajna . Üdv Kuci”
 • 1. triniti 2010. július 29. 11:36
  „Én nem vagyok újságíró DE:

  "Arról is határoztak a képviselők, hogy a Berkes István halála miatt kiírt jegyzői pályázat benyújtási határideje 60 nap legyen, így a következő városvezetés dönthet az új hivatalvezető személyéről. "

  "a Berke István" sztem dr. Berkes István de teljesen felesleges kiírnia nevét. Ez a mondat így rossz ahogy van.
  Fogalmazzák át, béna...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élete derekán kapott kedvet a hímzéshez

Csanytelek - Már elmúlt ötvenéves, amikor beleszeretett a gobelinhímzésbe a csanyteleki Gémes… Tovább olvasom