Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Az útalap ára is elkerülte Csongrádot

Csongrád - Több mint 100 millió forinttal tartozik csongrádi cégeknek a város elkerülő útját építő Csongrád 2009 Konzorcium,
A konzorcium egyik tagja, a Szeviép Zrt. időközben felszámolás alá került. Mit tehetnek a vállalkozók? Mi a a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. álláspontja? - kiderül a csütörtöki Délmagyarországból és Délvilágból.


Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a csütörtöki Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

 • 3. faQtya 2011. január 06. 22:21
  „Köszönjük Norbi56!”
 • 2. Bizalom 2011. január 06. 18:49
  „Valyon ebből a 100Mft-ból ezek a vállalkozások,hány biztos munkahelyet teremtenének
  a városban?Ez úgy értendő,hogy ennek a KÖZTERHEI is ki van fizetve!
  Előnyére válna a városnak,ha a vállalkozókkal szót tudnának érteni a HOGYAN TOVÁBBA!!!
  Bízom abban hogy az álláspontjukat még egyszer átgondolják!”
 • 1. Norbi56 2011. január 06. 18:27
  „A napilapnak a Csongrádi Agyagbánya II. Bt. társtulajdonosa, Szabó József elmondta: tulajdonostársával 2009-ben 32 ezer 500 köbméter útépítési agyag leszállítására szerződött az elkerülő út kivitelezési munkáit elnyerő Csongrád 2009 Konzorcium tagjával, a Szeviép Zrt.-vel. A konzorciumot a Colas Építő Zrt. vezette.

  A több mint 16 milliós árból alig 5 millió forintot fizetett ki a Szeviép, amely időközben felszámolás alá került. Később a Szeviéppel egyezkedtek a bányatulajdonosok, ám csak ígéretet kaptak, miközben befizették az ügylet után járó adókat és járulékokat, összesen mintegy 7 millió forintot.

  A NIF nyilatkozata szerint a ki nem fizetett alvállalkozói teljesítésekkel összefüggő összes számla ellenértékét kifizették a fővállalkozónak. Több ízben tárgyaltak az alvállalkozói követelések rendezéséről, de szűkös jogi eszközeik miatt ennél többet nem tehettek. Hasonlóan nyilatkozott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is, ahol kiderült: a Szeviép Csongrádon többeknek is tartozik, összesen mintegy 100 millió forinttal.


  A város önkormányzata nem kíván beavatkozni, két magáncég ügyének tekinti az esetet. A konzorciumvezető Colas Útépítő Zrt. pedig, úgy nyilatkozott a napilapnak, hogy a konzorciumi egyetemleges felelősség jogi értelmezésük szerint csupán a megrendelő felé igaz, az alvállalkozók irányába nem. Ez teljesült is, megépült az út, de egymás alvállalkozóival nincs dolguk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spórolni akar Tömörkény

Tömörkény - A belvízelvezetés végleges megoldását, s az energiatakarékos fűtés és áramfelhasználás… Tovább olvasom