Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Az úthibák miatt Csongrád beperelte a Geotort

Csongrád - Nem fizet Csongrádnak az elmaradt munkák elvégzéséért, és nem is javítja ki az utakat a Geotor Kft. A cég a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése után az utak helyreállítását nem megfelelően végezte el.
Még mindig jelentkeznek újabb hibák a három évvel ezelőtt befejeződött csatornázás után Csongrádon: a Geotor Kft. nem megfelelő módon állította helyre az utakat a városban, elmaradt ugyanis az úgynevezett tömörítés. Ennek hiányában az út meglepetésszerűen beszakadhat. Az egész beruházásra a szennyvíztelep építésével együtt ötmilliárd forintot költöttek, ebben benne foglaltatott természetesen a csatornahálózat kiépítése után az utak helyreállítása is.

Csatornázás Csongrádon. Az akkor elmaradt tömörítés miatt több helyen beszakadtak az utak.
Fotó: Tésik Attila

Kurucz Ferenc, az Összefogás Csongrádért Egyesület elnöke szerint eddig nem született elfogadható válasz arra a kérdésére, vajon a város miért nem garanciális keretek között kéri a Geotortól a javításokat. Az önkormányzati képviselő a legutóbbi testületi ülésen elmondta: elfogadhatatlan, hogy a cég helyett a városnak kell állnia a helyreállítás költségeit. Szerinte az volna természetes, ha a kivitelező javítaná meg az utakat, bár erre – úgy tűnik – a jelenlegi szerződési feltételek mellett nincsen mód. A város ugyanis a beruházásról szóló megállapodás megkötésekor ebben a vonatkozásban csak abban egyezett meg a fővállalkozóval, hogy az esetlegesen felmerülő vitás kérdéseket választott bíróság előtt beszélik meg. A képviselő elmondta, az önkormányzat most éppen a város lakóinak a pénzét költi olyan célokra, melyet a kivitelezőnek kellett volna vállalnia.

A városban több helyen, például a Fekete János és a Bethlen Gábor utcában keletkeztek süllyedések. A beruházást követő időszakban eleinte javítgatta a beszakadt és életveszélyessé vált utakat a Geotor, később azonban ez abbamaradt. Akkor a testület úgy döntött, hogy más vállalkozást bíz meg a feladattal, mondván, a város lakói nem közlekedhetnek veszélyes körülmények között. – Az elvégzett javítási munkákról szóló számlákat elküldtük a Geotornak, fizesse ki – tájékoztatott az alpolgármester. Gyovai Gáspár lapunknak elmondta, eddig egy 3,5 millió forintos számlát nem egyenlített ki a cég, s további 11-12 millió forint „tartozása" lehet a helyreállítása munkák elmaradása miatt. A város beperelte a céget és abban bízik, hogy a bíróságon kedvező ítélet születik Csongrád számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Google-űrfelvételen látta meg az eltűnt csongrádi várat

Csongrád - A tatárjárás idején megsemmisült csongrádi földvárat vélte felfedezni a Google-űrfelvételen a szentesi Kováts Levente. A nyugalmazott biológia–földrajz szakos tanár húsz éve kutatja, hol lehetett az erődítmény. Tovább olvasom