Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Ballagás Csongrádon: színes lufi had az égen

Csongrád - Verőfényes napsütés köszöntötte a csongrádi középiskolák ballagó diákjait, hozzátartozóikat, és tanáraikat ezen a jeles napon, amikor végleg kilépnek iskoláik falai közül, mint diákok.
Már csak két nap, és mint érettségizők fognak izgalommal telve nekiveselkedni a vizsgáknak a már jól ismert termekben. Csongrádon szombaton 324 diák vállára került tarisznya, és sétált végig oktatási intézményük falai között vegyes érzelmekkel a szívükben. Bujkált bennük a szomorúság, mert véget ért egy vidám időszaka életüknek, ugyanakkor látszott szemükben a vidámság, a fiatalos lendület, és kíváncsiság amivel a jövőt fürkészik.

Ballagás Csongrádon: színes lufi had az égen - GALÉRIA

A szülők és hozzátartozók büszkén, és boldogan várták a percet, amikor megölelhették és virágokkal halmozhatták el gyermekeiket, akik újra egy nagy lépést tettek a felnőtté válás felé. A diákok virággal köszönték meg tanáraiknak a több éves törődést, türelmet és okítást.

Az iskolai ünnepségek után minden ballagó osztály hagyomány szerint Csongrád főterén a Kossuth téren gyülekezett a polgármesteri hivatal előtt, ahol Dr. Kőrösi Tibor polgármester köszöntötte őket, és kifejezte abbéli reményét, hogy majdan tanulmányaikat befejezve felnőttként minél többen Csongrádon telepedjenek le.

Ballagás Csongrádon: színes lufi had az égen - GALÉRIA

Ezután Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója mondott rövid beszédet. A városi ünnepség befejezéseként szintén hagyományosan a ballagó diákok mind egyszerre engedték el a kezükben tartott héliumos lufikat hangos üdvrivalgás közepette. A színes lufi had pedig tette a dolgát, és az enyhe széllel kavarogva-, bukdácsolva szállt fel Csongrád napsütötte egére mosolyt csalva minden jelen levő arcára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádon készül II. János Pál szobra

A neves csongrádi szobrászművész, Lantos Györgyi készíti el a II. János Pál pápát ábrázoló bronz mellszobrot, amelyet Belchatowban helyeznek majd el. Tovább olvasom