Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Bebe hangolta a diákokat

Csongrád - Rendhagyó módon nyitották az évet a csongrádi iskolások. Koncert is volt, a városból elszármazott Bebe lépett föl a sportpályán.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Soha nem volt még olyan tanévnyitó Csongrádon, mint amilyet hétfőn rendeztek a sportpályán a térség iskolásainak. Az összevont intézmények vezetőjének, Váradi Gábornénak támadt az az ötlete, hogy a gyerekek – főként a legapróbbak, az elsősök – vidáman éljék meg az első tanítási napot. Délelőtt a csongrádi, a felgyői és a csanyteleki iskolákból 1200 diákot vártak a Tisza-parti telepre, ahol focival, kézműveskedéssel, ügyességi játékokkal, egészségsátorral és arcfestéssel készültek a szervezők. Úgy tudjuk: cégek, vállalkozók adták össze a pénzt, amelyből tető alá hozták a Mindenkinek becsengettek! nevű délelőttöt.

– Nincs is ennél nagyobb élmény egy pedagógusnak, ennyi csillogó gyermekszemet látni – osztotta meg véleményét Molnárné Tóth Györgyi, a szentesi tankerület vezetője – azóta, hogy nincs igazgatója a csongrádi tankerületnek, a Tisza-parti város oktatási ügyeiért is ő felel.

A gyerekek Bebével együtt énekelték a slágereket. Fotó: Králik Emese
A gyerekek Bebével együtt énekelték a slágereket. Fotó: Králik Emese

– Meglátjátok, a tanév úgy repül majd el, mint azok a lufik, amelyeket most szélnek eresztettetek – bíztatta a diákokat Kőrösi Tibor polgármester.

A bulis tanévkezdés meglepetés vendége Abebe Dániel, Bebe volt. A gyerekek a leghálásabb közönség, szögezte le a csongrádi származású énekes. Annak idején a ma már Nagyboldogasszony nevet viselő általános iskolába járt, ő nemcsak az első napokat, mindet szerette, közölte érdeklődésünkre.

– Persze akkoriban kiröhögtem a „jó pap is holtig tanul" intést, ma már tudom, hogy milyen igaz volt – mosolygott az emléken. Azt is elárulta: a szülővárosban, Csongrádon fellépni mindig jó érzés, ugyanakkor nagy felelősség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ordítozott az ügyiratért

A 26 éves V. Beáta még június 11-én kereste fel a Csongrádi Járási Hivatal irodáját, hogy élettársa szabálysértési ügyét elintézze. Tovább olvasom