Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Bebe lemarad az Eurovíziós Dalfesztivál

Csongrád - A Bebe and The Change frontembere, a csongrádi származású Bebe, azaz Abebe Dániel elismerte, hogy a Fans will be friends című számuk nem felel meg az Eurovíziós Dalfesztivál részvételi feltételeinek.
A Bebe and The Change a „Fans will be friends" („Szurkolókból barátok") dalával nevezett a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál hazai megmérettetésére, melyet a szervezők kizártak a versenyből.

A versenyt szervező EBU szabályainak értelmében csak olyan dal indulhat a dalfesztiválon, amely nem hangzott el 2011. szeptember elseje előtt. A magyar pályázati kiírásban hangsúlyosan szerepelt ez a feltétel, vagyis a benevezett dal (sem a dalszöveg, sem a zene, sem külön-külön, sem együtt) nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba és nem hangozhatott el nyilvános előadás keretében 2011. szeptember 1. előtt.

A jelentkezőknek nyilatkozniuk is kellett, hogy a szabályokat elfogadják, a Fans will be friends című dalról utólag mégis kiderült, hogy a megadott időpont előtt egy magyar kereskedelmi médium egy műsorában hallható volt.

A Bebe and The Change frontembere, a csongrádi származású Bebe, azaz Abebe Dániel elismerte, hogy a Fans will be friends című számuk nem felel meg az Eurovíziós Dalfesztivál részvételi feltételeinek.
A Bebe and The Change frontembere, a csongrádi származású Bebe, azaz Abebe Dániel elismerte, hogy a Fans will be friends című számuk nem felel meg az Eurovíziós Dalfesztivál részvételi feltételeinek.

A zenekar közleményt adott ki melyben Spaics Tibor menedzser azt írta: az eredetileg 2010-ben elkészült mű zenei alapját felhasználva az egyik kereskedelmi televízió műsorához testre szabva készített a zenekar egy magyar nyelvű változatot, melyet annak stúdiójában több ízben előadott 2011. szeptember 1. előtt. Ennek ismeretében az Eurovíziós Dalfesztivál hazai szervezője (MTVA és MTV Zrt.) kizárta a pályaművet a versenyből.

- A nevezési feltételeket előzetesen megismertük, elfogadtuk, azonban tévesen értelmeztük, ugyanis a pályaművet, mint egy egységes, egész és megbonthatatlan műalkotást kezeltünk, amely szöveges tartalmában, üzenetében, szerkezetében és hangszerelésében eltér a nyilvánosság előtt elhangzott szerzeménytől, ami sem adathordozón, sem nyilvánosság előtt nem jelent meg korábban. Elismerjük, hogy a zenei alap részben azonos a két zeneműben – fogalmazott Spaics Tibor.

Bebe and the Change - Fans Will Be Friends

A dal hangulatában, pozitív üzenetében és fogadtatásában, vagyis a dalunk erejében hiszünk, ezért egy esetleges hazai győzelem esetén valóban diplomáciai vihar kiváltására lett volna alkalmas, melyet nem vállalhatunk, és Magyarország jó hírnevét nem csorbíthatjuk, ezért az MTVA döntését – bár fájó szívvel -, de elfogadjuk, és megértjük – írja a menedzser.

Hozzátette: a zenekar teljes erőbedobással dolgozik az első albumán. A versenyen eddig elért helyezésünk, valamint a közönség pozitív fogadtatása igazolta a dalunk és a csapat létjogosultságát a hazai és nemzetközi könnyűzenében. Tele vagyunk ötletekkel és tervekkel az idei évre, jövőre pedig újfent megmérettetünk az Eurovíziós válogatáson és mindent el fogunk követni, hogy meg is nyerjük azt. Ez a mi „Eurovíziónk" – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 1. Medvealfi 2012. január 22. 16:55
  „Üdv. Mindenkinek!

  A dal szuper!
  Fairplay 5-ös!
  Nálam nyertetek!

  Üdvözlettel: Medve Alfonz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar kultúráé a főszerep a hétvégén

Hangversenyek, kiállítások, megnyitók – a január 22-i magyar kultúra napja jegyében… Tovább olvasom