Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Beépülhetnek a csongrádi zártkertek

Csongrád - A vízpartokon lesz építési korlátozás, Csongrád zártkerti övezeteiben viszont szabadon lehet majd lakóházat emelni, ha az önkormányzat elfogadja a településrendezési terv módosító javaslatait, amiket tegnap első olvasatként tárgyalt a város képviselő-testülete.
A vitában Murányi László azt feszegette, hiába kapott rá ígéretet korábban, az anyagban nyomát sem látja, hogy az Öregszőlők Tisza oldali részén és a Holt-Tisza mentén kedvezőbb beépítési lehetőségeket teremtenek, a sokrétűbb hasznosítás érdekében. A városatya kiemelte, ha Csongrád az idegenforgalmat valóban kitörési pontnak tekinti, a vízparti területek fejlesztését ne akadályozza helyi szabályozás. A tervezők erre reagálva elmondták, korábban vizsgálták ezt a kérdést, de a szigorú törvényi előírások számos nehézségre hívták föl a figyelmet. Megint körbejárhatják a témát, de félő, hogy hasonló eredményre jutnak, mint a rendezési terv megalkotásánál. A szakértők szerint szintén problémás, hogy a testület által kért módosítások lehetővé tennék, hogy az összes zárkerti területen lehetne lakóépületet építeni.

Kaczibáné Molnár Katalin és Fábián György azért kardoskodott, hogy több lehetőség legyen pavilonállításra a városban, ez a kérdés ugyanis sok vitát kavart az utóbbi időszakban. Példaként a Fő utcai kürtőskalácsost és a bökényi zöldségest említették. Seres Balázs, a műszaki iroda vezetője erre azt mondta, szakmailag vannak fenntartásai, de hadd menjen, lelkük legyen rajta. Felhívta a figyelmet, arra mindenképp kötelezni kell a pavilonállítókat, hogy tevékenységük befejeztével az eredeti állapotba állítsák vissza a közterületet.

Arról is határoztak a képviselők, hogy maximum 142 millió forintot szánnak önrészként a szennyvíztisztító telep bővítését célzó pályázatra, e kiírásnál ugyanis csak a kétfordulós pályázat második körében határoznák meg az elbírálók a saját rész arányát. A fejlesztés egyébként 285 millióba kerülne. Megosztotta a testületet, és végül el is vetette az önkormányzat, hogy a közterületeken elkövetett jogsértések visszaszorítása érdekében eszközfejlesztési pályázatot nyújtson be Csongrád. Kurucz Ferenc és Nagypál Sándor – mint szakavatottak – azt javasolták, hogy a források kiaknázásával térfigyelő kamerás rendszert telepítsenek egyes városrészekbe, de kiderült, az elnyerhető támogatásból ezt nem lehetne megvalósítani. Abban a többség egyet értett, hogy az önerőnek elkülönített 882 ezer forintot adja oda a város a rendőrségnek, illetve támogassa a polgárőrség munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágták a nagyréti nyárfákat Csongrádon

Csongrád - A csongrádi Nagyrét természetvédői tiltakoznak, mert a helyi védettségű terület egyik… Tovább olvasom