Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Befejezhetik a Tüskevárt

A Tüskevár című film még hiányzó jeleneteit a napokban forgatják le Csongrádon. A háromfős stáb vágó- és díszítő-, illetve közeli képeket vesz majd föl a Holt-Tiszánál és a gimnáziumban, de pár képkocka erejéig Tutajos és Bütyök alakítója is a kamera elé áll.
Forgatás Csongrádon. Mostanra összegyűlt a folytatáshoz szükséges pénz Fotó: Tésik Attila
Egy évvel azután, hogy a Tüskevár című mozifilm készítői tanyát vertek a csongrádi György-vízen, ismét filmforgatás helyszíne lesz a Holt-Tisza. Mint arról többször is beszámoltunk lapunkban, tavaly az anyagiak miatt nem sikerült befejezni a filmet, ezért néhány filmkocka gyártása az idei évre tolódott át. A munkák előkészítését hátráltatta, hogy a filmkészítők nehezen tudtak megfelelő pénzügyi hátteret biztosítani a produkciónak, holott több nagy vállalatnál és bankoknál is házaltak. Úgy tudjuk, az országos kereskedelmi televíziók sem kapkodtak a Tüskevárért, mostanra azonban összegyűlt annyi pénz, amiből a még hiányzó jeleneteket le tudják forgatni.

– Természeti képeket és közelieket kell rögzítenünk, például ételről, kapásjelzőről. Ezek apró, de fontos, egyben díszítőelemei is lesznek a filmnek – nyilatkozta lapunknak Balogh György rendező. Mivel a jelenetek elkészítése nem igényel komolyabb adminisztrációt, 2-3 fős stáb dolgozik Csongrádon. A gyermekszereplők egy évet öregedtek ugyan, néhány képkocka rögzítésénél még szükség lesz rájuk, ezért Nagy Marcell és Péntek Bálint, Tutajos és Bütyök megformálói is kapnak munkát a gimnáziumnál, ahol róluk is közeliek készülnek.

Bemutató: leghamarabb decemberben

Ha minden az előzetes elképzelések szerint teljesül, vagyis a produkció támogatást kap a Magyar Mozgókép Közalapítványtól, ősszel a vágószobában folytatódhat a munka, leghamarabb pedig decemberben, de nem kizárt, hogy csak a jövő évi filmszemlén mutathatják be a Tüskevárt.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz Kurucz mellett áll Csongrádon

Ha a balliberális koalíció jelöltjei nyernek az őszi választáson, az azt jelenti, hogy a lakosság… Tovább olvasom