Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Bekamerázták a rendőrautókat

Csongrád - Kilenc csongrádi rendőrautóba szereltek kamerákat, amelyek felvételt készítenek az intézkedésekről. Az egyenruhások belátásuk szerint indítják el a felvételt.
Csanytelek, Csongrád, Felgyő és Tömörkény közös nyertes pályázatából vásárolták a készülékeket, amelyeket hétfőn adott át ünnepélyesen a városi kapitányságnak Kőrösi Tibor csongrádi és Forgó Henrik csanyteleki polgármester.

A felvételek valamennyi eljárásban felhasználhatók, bűnüldözési és bűnmegelőzési célból is hasznosak. Koncz József, a helyi rendőrkapitányság vezetője azt mondta, a szolgálatban lévő egyenruhások belátásuk szerint, szükség esetén indítják el a felvételt. Az adatokat a törvényi keretek között használhatják fel, és 30 napig őrzik meg.

A rendőrök az intézkedések jogszerűségét is dokumentálni tudják. Fotó: Králik Emese
A rendőrök az intézkedések jogszerűségét is dokumentálni tudják.
Fotó: Králik Emese

Szilágyi Róbert alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója arról tájékoztatott, hogy eddig csak csongrádi járműveket kameráztak be, de más településeken is lesz lehetőség erre. Hódmezővásárhelyen 5 kamera kezdi meg a szolgálatot a napokban, és a tervek szerint hamarosan Makón és Szegeden is ellátják ilyen rendszerrel a rendőrségi gépjárműveket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyobb beleszólást kérnek az iskolák életébe

Jót nem tudunk mondani, rosszat pedig nem akarunk: elfogadjuk a beszámolót – fogalmazott Bartókné Vincze Zsuzsanna. Tovább olvasom