Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Békét köt Csongrád a polgárőreivel

Csongrád - Helyreállt a munkakapcsolat a csongrádi önkormányzat és a helyi polgárőrség vezetése között.
Az előző polgármester, Kőrösi Tibor és Nagypál Sándor elnök között személyes konfliktus alakult ki, és ez végül oda vezetett, hogy a megye legnagyobb létszámú polgárőr-egyesületétől az önkormányzat visszavette a városházi helyiséget és a mezőőri feladat ellátását. Rendőrök próbálták kideríteni, a polgárőrök vezetője tényleg meg akarta-e ütni a polgármestert egy fórum után, ahogy az érintett feljelentése szólt. Az eljárás miatt fegyelmi vizsgálatot indított az elnökkel szemben az Országos Polgárőr Szövetség.

Nagypál Sándor most arról számolt be, hogy az új polgármesterrel, Bedő Tamással együtt vesz részt a polgárőrségek országos találkozóján, és ha eljön az ideje, tárgyalni fognak az együttműködésről. Bedő lapunknak azt mondta, szeretnék, ha a polgárőrök és az önkormányzat ismét együtt tartaná a kapcsolatot a tanyán élőkkel, ahogyan régebben.

A korábbi konfliktus a választások eredményétől függetlenül nem jutott nyugvópontra. Az OPSZ fegyelmi vizsgálata a mai napig tart, határozat még nem született. Nagypál hamis vád címén feljelentette Kőrösit. Szanka Ferenctől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől tudjuk, hogy a Szegedi Nyomozó Ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el ebben az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtetszett a motor, lezárt udvarból vitte el

A csongrádi rendőrök elfogták a 19 éves tolvajt, a Simson visszakerült a tulajdonosához. Tovább olvasom