Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Bemutatóznak az utcai motorosok

Csongrád - A Stunt Riding Mams Kupa II. fordulóját szombaton Csongrádon rendezik meg az autós rutinpályán.
A Stunt motorozás Brazíliából indult el, és mint általában a látványos extrém sportok, így a Stunt is hamar népszerű lett a fiatalok körében Európában és így hazánkban is. A stunt költséges technikai sport, mert a motorok speciális igényeknek kell, hogy megfeleljenek, ezért közúti közlekedésre nem alkalmas.

Látványosnak ígérkezik a csongrádi Stunt Riding futam. Fotó: Martini János.
Látványosnak ígérkezik a csongrádi Stunt Riding futam.
Fotó: Martini János.


Mészáros Ádám, Sándor Zoltán, és Dósa Gábor csongrádi fiatal motorosok 2011. májusában határozták el, hogy egy utcai bemutató motoros csapatot alkotnak és ennek megfelelően kezdték el a komoly technikai ismereteket és tudást igénylő technikai sportot.

A fiatal csapatnak a motoros berkekben hamar híre ment és különböző felkéréseket kaptak bemutatók tartására. Az első bemutatójuk helyszíne Árpádhalom volt. A csongrádi Stunt Riding motoros csapat tagjai örömmel tettek eleget a szaporodó felkéréseknek, de Mészáros Ádám nemzetközi szinten is megmutatta a felkészültségét és tudását. Kunmadarason Mészáros Ádám az erős nemzetközi és hazai mezőnyben 5. helyezett lett, ami igen figyelemre méltó eredmény a fiatal és tehetséges motorostól. Ádám célkitűzése között szerepel a 2013. évi Kunmadarasi verseny megnyerése, de tudja, hogy addig nagyon sokat kell edzeni és gyakorolni a motorján.

A stunt motorozásnak egyre több rajongója van Csongrádon is. Ezért is rendezik meg Stunt Riding Mams Kupa II. fordulóját augusztus 4-én az autós rutinpályán.

Olvasóink írták

  • 1. kicsen 2012. augusztus 02. 15:33
    „Tessék jönni csodát fog látni,fizika törvényei megfognak dőlni ;o)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják az ifjú sportolókat

A sporttelepen a Csongrádi Tiszapart SE edzőjénél, Kocsis Imrénél hétfőtől péntekig 17 órától jelentkezhetnek azok az 1998 és 2000 között született gyerekek, akik valamelyik utánpótláscsapatban szeretnének sportolni. Tovább olvasom