Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Benzinkútreklám a patikában

Szeged - „Recept nélküli gyógyszerek éjjel a Mol-kútnál" – olvashatja a beteg a csongrádi központi gyógyszertár ajtajára kiragasztott tájékoztatón.
„Recept nélküli gyógyszerek éjjel a Mol-kútnál" – olvashatja a beteg a csongrádi központi gyógyszertár ajtajára kiragasztott tájékoztatón. Ez a figyelmesség azért nagyon érdekes, mert másfél évvel ezelőtt a patikusok épp azért demonstráltak, hogy ne árulhassanak gyógyszert a benzinkutak. Persze akkor a szakma presztízsét védték – most pedig, hogy így alakult, mégiscsak jobb, ha a kedves beteg inkább a kutast zaklatja éjjel egy doboz fájdalomcsillapító miatt.

Ez az írás várja a betegeket a csongrádi patika ajtajára ragasztva.
Fotó: Blahó Gabriella

Más kérdés, hogy ez a felirat elsősorban arról szól, megszűnt a gyógyszertári ügyelet a tizennyolcezres lélekszámú városban. Azt, hogy mi lett helyette, ilyen hosszan lehet elmagyarázni.

A készenlét azt jelenti, hogy a sürgős segítségre szoruló beteg éjjel – miután az ügyeletes orvos ellátta – elmegy a patikához, és vár. Jó esetben nem sokat, mert az orvos fölhívja a patikus mobiltelefonját, szól, hogy küldött egy beteget, recepttel. A patikus a lehető legsürgősebben, fél órán belül odaér a patikába, és kinyit. Ha az orvos elfelejt szólni, és a beteg magától indul el a patikába – és nincs mobiltelefonja – akkor pechje van.

Olvasóink írták

 • 1. Páhánné Fantoly Judit 2008. január 05. 19:14
  „A cikkre reagálva szeretnénk tájékoztatni kedves betegeinket, hogy Csongrád városában ezentúl sem marad egyetlen beteg sem ellátatlanul.
  Az Önkormányzat döntését hosszas felmérés előzte meg. Felmértük 9 hónapon át a jogos és jogosulatlan igényeket, betegszámot, sürgős eseteket. Egyeztettünk a háziorvosokkal, gyermekorvosokkal, tisztifőgyógyszerésszel és a már több éve más városokban készenléttel működő gyógyszertárak vezetőivel.
  1996 óta a Csongrádi gyógyszertárak saját költségükön finanszírozták az ügyeleti munkabéreket és rezsi költségeket. Mivel a gyógyszerészek tiltakozása ellenére kivitték egyes gyógyszerek forgalmazását patikán kívülre - ennek következtében a patikákat jelentős veszteség érte, így a továbbiakban nem áll módunkban finanszírozni az ügyeletet támogatás nélkül.
  Várjuk betegeinket továbbra is a hosszú nyitvatartással és az éjszakai készenléttel a megszokott rendben.

  Páhánné Fantoly Judit
  ügyvezető szakgyógyszerész
  Csongrád Központi Gyógyszertár”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyre költöztetik a csongrádi teheneket

Csongrád - A szomszéd tanyára, jobb körülmények közé költöztetik a bajba jutott marhaállományt a… Tovább olvasom