Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Beszámol a hegyközség

Csongrád - Ugyan lassuló ütemben, de csökken a szőlőterület és a szőlőtermesztéssel foglalkozók létszáma a Csongrádi Hegyközségben, de egyre többen érdeklődnek a fajtaváltás és az áttelepítés jogi feltételei után – olvasható abban a beszámolóban, amelyet a csütörtöki testületi ülésen ismertetnek a képviselőkkel.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A hegyközség nyilvántartott területe 454 hektár, a területi széttagoltságát mutatja, hogy ez 954 parcellából áll. A legnagyobb mennyiségben, 233 hektáron kékfrankost, míg mindössze 8 hektáron például cserszegi fűszerest termelnek. A beszámoló veszteségként írja le, hogy felszámolták a Bokrosi Borászati Kft.-t, így az ott termett szőlő értékesítése komoly pluszköltséget okoz a termelőknek, viszont pozitívum, hogy a területen működő adóraktárak mennyiségi mutatói évről évre javulnak.
A beszámoló kitér arra is, hogy a megváltozott jogi környezet miatt megszűnt a hegybíró választhatósága, a hegyközségek a jövőben tisztán érdekvédelmi, a hegybírók pedig hatósági feladatokat látnak el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségfejlesztési iroda Csongrádon

A kistérség lakosságát célzó projektbe mindenkit szeretnének bevonni, állapotfelméréseket, szűréseket szerveznek, és a szakemberek tanácsot adnak az életmódváltáshoz. Tovább olvasom