Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Bírálták a félbeszakadt csongrádi iskolafelújítást

Csongrád - A legfőbb téma a piroskavárosi iskola félbeszakadt felújítása volt a csongrádi testület szerdai rendkívüli ülésén.
Kurucz Ferenc – aki a lapunkban megjelent hírrel ellentétben nem indul a választáson – azt mondta, nem igaz, amit a beruházásról készült beszámolóban írtak, 70 százalék helyett legfeljebb félig készült el a munka. Több képviselő kérte, nevezzék meg, ki a felelős a történtekért. Tarr Ágnes arra hívta fel a figyelmet, hogy a megrendelő tehetetlen, ha a közbeszerzésen nyertes cég felszámolás alá vagy csődbe kerül, s erre a problémára a jogalkotónak kellene megoldást találnia. Hajdú Tamás főépítész, a beruházás műszaki ellenőre elismerte, hogy ő hibázott. Szerinte akkor járt el túlságosan jóhiszeműen, amikor a tárolt építőanyagokat nem számolta meg. Bedő Tamás hozzátette, az önkormányzat már májusban tett lépéseket a helyzet tisztázására, július elején még nyár végi befejezést ígért a kivitelező, és csak július derekán derült ki, hogy az alvállalkozókat sem fizették ki. Bár a beszámolót nem fogadta el a többség, abban egyetértettek, a téli szünetre várható, hogy beköltözhető lesz a felújított iskola.

Olvasóink írták

 • 11. bekoantal 2010. augusztus 29. 20:53
  „Hobo után szabadon: "...Fellép a TV-ben, kell a pénz, kampányra..."
  (Mesél az erdő)”
 • 10. bekoantal 2010. augusztus 29. 20:35
  „Miért nem tudom, kire szavazhatok? a www.valasztas.hu hivatalos? oldalon a csongrádi jelöltekről semmit nem találtam eddig (2010.08.29 20:15)”
 • 9. csucsu2 2010. augusztus 29. 09:20
  „Néztem ezt az ülést. Hát valóban jön a kampány. Mindenki igyekszik a másikra kenni a sárt (hoppá elírtam, kimaradt a z és ékezet került az "a"-ra, na mindegy).
  Szerintem a testület egy csapat. nem a Bedő szavazta meg egyedül és nem csak a Fidesz olda és nem csak az Mszp oldal. Mindannyiuk kicsi kacsója nyomkodta azokat a gombokat mindenféle ügyben az elmúlt 4 (kinél több) év alatt. Most, hogy közeleg az elszámoltatás, vagy bizonyítási uidőszak, így menekülnek a a hajóról, mert vagy sűllyedőnek látják vagy már tudják, hogy jön egy új, szebb, gazdagabb rakománnyal.
  Ott van a felelős közük, mindenki mellett üll legalább egy ilyen.
  Gondolom, ha véletlenül sikerült volna, akkar azon menne a mocskolódás, hogy ki volt az az már ez elején, aki támogatni tudta a másikk akaszkodásával szemben.
  Még el is lehetne szórakozni az egészen, ha nem az életünkkel játszadoznának.”
 • 8. keletaru 2010. augusztus 27. 18:46
  „kispipin:-) lenniiiiii tenniiiiiii ???????? Üdv Kuci”
 • 7. kispipin 2010. augusztus 26. 21:39
  „Basszus, Kuci, mi az hogy szellem, főleg meg "i"???”
 • 6. keletaru 2010. augusztus 26. 16:16
  „kispipin :-) Keresték másnál a szálkát ???? De nem értem ha po... így épül akkor a település miért nem követi ezt az ütemet ???? Vagy arra már nincs szellemi erőőőőő !Üdv Kuci”
 • 5. azénéletem 2010. augusztus 26. 08:30
  „- A polgármester aláírta a kifizetéseket, valakinek ellenőriznie kellett a munka elvégzését nem?
  - Otthon is ilyen jóhiszeműen jártak volna el - saját zsebre?
  - Megvalósult itt " A jó gazda gondossága"?
  - A törvény miért nem védi az állam pénzét a kivitelező csődje esetén? Nem tegnap kezdődött a pályázósdi játék!
  - Majd kitalálnak újabb adókat és megoldódnak a problémák.”
 • 4. kispipin 2010. augusztus 25. 20:45
  „Már bocs, mit nem számolt meg? A marosi homokot szemenként? Láttak már ezek építkezést a YouTube-on kívül? Hajdú Úrr meg felkent politikusaink hál´ istennek a választásokra felébredtek. Aztán négy év jóccakát megint. A bizottságokat e tárgyban már soroltam. Hi, Kuci. Újra kérdezem, S. Bácsi és Tsai. eddig merre jártak?”
 • 3. keletaru 2010. augusztus 25. 20:30
  „Javaslom a képviselő testületi tagok tisztelet díjából jutalmából fizessék ki az elmaradásokat . Hisz nagy szerepük van minden döntésben, ezzel is legalább bizonyítanának "ők" tényleg adnak, lemondanak a település javára !! Üdv Kuci”
 • 2. Kiabrandultbaloldaliszavazo 2010. augusztus 25. 19:59
  „Bedő csak látvány politizálni tud. De munkahelyet nem tudott teremteni!!”
 • 1. valoperes_zugugyved 2010. augusztus 25. 19:57
  „54. hozzászólás valoperes_zugugyved 2010.08.25. 19:12

  Miért kell a fiataloknak elhagyni szegedet, hogy munkát találjanak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véresszájú kommunista - gyalázkodó feliratok fideszes plakátokon

Egy a Fidesz színeiben induló önkormányzati képviselőjelölt és a párt polgármesterjelöltje, Kőrösi Tibor választási plakátjaira írtak gyalázkodó feliratokat kedden Csongrádon. Tovább olvasom