Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Bizonyítványt oszt az Összefogás

Csongrád - Elégedetlen a városvezetés eddigi munkájával az Összefogás Csongrádért Egyesület. A szervezet önkormányzati képviselői szerint a polgármester és a jegyző olyan lehetőségeket szalaszt el, amelyek serkenthetnék a település gazdaságát, illetve javítanák Csongrád megítélését. Kurucz Ferenc elnök szerint a vízlépcső lehet a város egyetlen kitörési pontja.
Már két nagyobb beruházás is megkezdődött volna Csongrádon, ha másképp alakulnak a 2006-os önkormányzati választások – állítja az Összefogás Csongrádért Egyesület, amely mára a helyi Fidesszel egyenrangú ellenzéki erővé vált a Tisza-parti városban. Erről fórumsorozatuk keretében nyilatkoztak az egyesület választott képviselői.
A szervezet elnöke, Kurucz Ferenc szerint már épülhetne egy 57 lakásos társasház, amibe egy pénzintézet is költözött volna, de ez a fejlesztés épp úgy Bedő Tamásnál akadt meg, mint az összes önkormányzati épület felújítása, amihez szintén az egyesület talált befektető partnert, s amit ugyancsak elvetett a szocialista városvezetés. A szervezetnél úgy vélik, az intézményhálózat korszerűsítése megtakarítást eredményezett volna az önkormányzatnak, mégsem támogatták javaslatukat, inkább néhány iskola és óvoda rekonstrukcióját szorgalmazták a baloldalon, miközben ezek pályázati sikere minimum kérdéses.

Bedő kontrázik

Lapunknak cáfolta Kurucz Ferenc állításait Bedő Tamás. A polgármester elmondta, a képviselőtársa által sokszor citált intézményfelújítási ajánlat pusztán az energiatakarékosságról szólt, a városnak pedig bérleti díjat kellett volna fizetnie a beruházó cégnek. Ez a projekt szerinte jelentős összeget emésztett volna fel a település kasszájából, miközben munkahelyek sem létesültek volna. A társasházzal kapcsolatban Bedő leszögezte, ott éppen az Összefogás Csongrádért Egyesület frakciója utasította el azokat a jogszabály-módosításokat, melyek révén felgyorsulhatott volna az – új álláshelyeket nemigen teremtő – beruházás.

Murányi László szerint nem lehet tovább hitegetni és ígérgetni Csongrádon, mert a település is olyan sorsra jut, mint a laktanya legénységi épülete, aminek folyamatosan romlik az állaga, s közben nem tudnak vele mit kezdeni. Tarr Ágnes azt emelte ki, hogy miközben a védett belváros a rekonstrukciós pályázatra vár, a polgármesteri hivatal tehetetlensége miatt régi halászházak dőlnek össze. A képviselőnő – más települések példáját követve – bírsággal kényszerítené rendcsinálásra a hajlékukat elhanyagoló ingatlantulajdonosokat. Kurucz Ferenc szerint a jegyzőnek e tekintetben már lépnie kellett volna.

Az egyesület elnöke a megvalósult beruházások kapcsán azt mondta, a csatornázás utáni úthelyreállításra eddig 40 milliót költött az önkormányzat, holott a számlát nem neki kéne állni, hanem az egykori kivitelezőnek, mégsem fut eléggé a pénze után a város. Jó, hogy épült bicikliút és téglakerítés a töltésen, de a vízlépcső építésének jobban örültek volna, mert az munkát is teremtene a településen. Hozzátette, bár – ugyan jelentős hitelfelvétellel – a fürdőfejlesztésre is van némi remény, valójában az egyetlen kitörési pontja Csongrádnak a duzzasztó lehet.

Olvasóink írták

 • 3. olcsó népszerúség hajhászok 2008. február 21. 08:32
  „Összefogás??? Csongrádért???
  Nagymaros után vízlépcső??? Persze ez minden választásra előbújik!
  Nem bírálni kell, hanem,.segíteni a milliókat behajtani. Ügyvéd vagy nem ügyvéd? Nem vagyok az, de úgy gondolom, hogy két Kurucz meg két Tarr is kevés lenne ehhez!”
 • 2. kuci 2008. február 20. 13:48
  „Csatlakozom .... Koller Úrhoz”
 • 1. Koller Andor 2008. február 20. 09:05
  „Szerintem meg az lehet a város egyetlen kitörési pontja, ha város vezetéséből eltűnnének a politikai pártok, illetve az azokat képviselő ál egyesületek. Nevetséges, hogy fel merték venni a nevükbe az "összefogás" szót és közben a széthúzásra játszanak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendelőnél saraznak Bokroson

Bokros - Balogh János szerint valami nem stimmel a bokrosi orvosi rendelő felújítása körül, s ezt több csongrádi sajtóorgánumnak le is nyilatkozta. Tovább olvasom