Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 14°C | 25°C Még több cikk.

Böjtölnek a csongrádi rendelőben

Valaki úgy adott tovább egy hírt, hogy komolyan elhitte: éhségsztrájkot kezdtek a csongrádi szakrendelő intézetben. Manapság már ezen se csodálkozik a többség. Ám a gyógyintézet vezetője, dr. Sipos Tibor cáfolta a híresztelést. Elmondta: mindössze szervezett böjtölésről van szó – orvosi felügyelettel.
Sipos Tibor, a Dr. Szarka Ödön szakrendelő igazgatója nemrégiben tartott előadást a csongrádi városi könyvtárban arról, hogy az őszi hurutos megbetegedéseket természetgyógyászati eszközökkel is ki lehet védeni. Ott vetődött fel egy csoportos böjtölés, vagyis orvosi felügyelettel végzett méregtelenítő kúra gondolata. Tíz nő és két férfi vesz részt a kúrán, ami pénteken ér véget.

Érdekesség, hogy a szervező orvos maga is tagja az önkéntes éhező csoportnak. Félreértette a célját ennek a kúrának az – mondta az orvos –, aki politikai felhangot tett hozzá és úgy gondolta, hogy az egészségügyi dolgozók akarnak így tiltakozni a nem kívánatos egészségügyi változások ellen.

A böjtölés nem mai találmány. Öt napon át csak vitamindús folyadékot vesznek magukhoz a csongrádi éhezők. Sipos Tiborral bármikor konzultálhatnak telefonon, ha nem érzik jól magukat.

Csongrádon ilyen jellegű szervezett akció még nem volt. Ha igény lesz rá, akkor a természetgyógyászatot felkaroló igazgató főorvos máskor is vállalkozik egy-egy böjtölő csoport gondozására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötleteket várnak az épületre

Bő fél év múlva megszűnik az oktatás a csongrádi Síp utcai általános iskolában, de arról még nincs… Tovább olvasom