Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Bölcsődei szünet Csongrádon

Csongrád - Jóváhagyta legutóbbi ülésén a csongrádi képviselő-testület a Templom utcai Mesevár, illetve a Széchenyi utcai Kuckó-Mackó bölcsi nyári szünetét.
Az előbbi július 23-a hetében, míg az utóbbi augusztus 13-a és 17-e között tart majd zárva. A szünet időpontját a két érintett intézményvezető egyeztette, majd kérte hozzá a testület döntését. Az egyeztetésre azért volt szükség, hogy a szülők számára biztosítsák azt a lehetőséget, hogy gyermekeiket a bölcsiszünet idejére a másik intézményben helyezhessék el. A két intézmény nyitva tartása – hétfőtől péntekig reggel 6 és délután 5 óra között – nem változik. A Mesevár bölcsi kihasználtsága ebben az esztendőben a gondozott gyerekekhez viszonyítva 73,4, míg a beírt gyerekekhez képest 95,8 százalékos. A Kuckó-Mackóban ez az arány a gondozott gyerekek esetében 85,66, míg a beírt gyerekekhez viszonyítva 101,13 (!) százalékos. Ebben az esztendőben a bölcsődei ellátás normatívája gyermekenként 494 ezer 100 forint, amelyet csak a tényleges ellátásban részesülő gyerekek után lehet igénybe venni, így a szünet egyeztetése a szülőkén kívül a város érdekeit is szolgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádé lesz a Szeviép-telep

Élt az elővásárlási jogával, így megveheti Csongrád az egykor szebb napokat látott, mára felszámolás alatt álló Szeviép telephelyét. Tovább olvasom