Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Bor- és kenyérünnep

A szőlő és bor nemzetközi városában, azaz Csongrádon immár hagyománnyá lett az augusztusi borfesztivál, amely kiegészül a kenyér ünnepével. Mától néhány napra megváltozik a Dob utca képe, sőt még a neve is: Bor utcának hívják most, ahol kitűnő magyar nedűket lehet több napon át ízlelgetni.
Szakmai előadások előzték meg a borfesztivál mai nyitányát tegnap Csongrádon. A rendezvény ma délután 4 órakor kezdődik a Bor utcára keresztelt Dob utcában fölállított színpadon. A város szívéből, a Kossuth térről 5-kor karneváli hangulatú fölvonulás indul a fesztivál színhelyére. A színes-látványos menetben fölvonulnak török és magyar néptáncosok, egy svájci énekegyüttes, a Szent Vince Borrend tagjai, valamint a fejedelmi pékek és a védnökök.

A fesztivált Frank József, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Bedő Tamás, a város polgármestere nyitja meg délután 6 órakor, fél 7-kor avatják fel a Szent Vince Borrend új tagjait, majd a Szeged Néptáncegyüttes, a helybeli fúvósok, színjátszók szórakoztatják a közönséget. Végül fél 11-től a Ladánybene 27 ad koncertet.

Idén kilenc borházban kínálják a minőségi magyar nedűket, nemcsak a kereskedők, a borpincék, hanem a gazdák is. A csongrádi táj borai mellett egri, tokaji és villányi finomságok is gazdagítják a kínálatot. A rendezvény holnap délután 5 órától változatos programokkal folytatódik, este fél 11-kor a United lép fel. Szombaton este 11 órától pedig a Nyári Alföldi Gála zárja a fesztivált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A filmkészítés Magyarországon is drága mulatság

Mi kerül kétszázmillió forintba egy filmen? – tehetnénk fel a kérdést akkor, amikor ennyi… Tovább olvasom