Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Borbarát lett még az idő is

A huszonhatodik csongrádi napok legpatinásabb rendezvényét, a borfesztivált és kenyérünnepet a szeszélyes időjárás sem tudta igazán megzavarni. A Dob utca már kora délután átalakult Bor utcává, és mind több esernyős borivó kóstolgatta a jó minőségű hazai borokat.
Az esernyő nem akadálya a borivásnak Fotó: DV
A Síp utcai iskolában kiállítás nyílt tegnap délelőtt biotermékekből a Zöld természetvédelmi napok alkalmából, melyet ma estig lehet látogatni. A megnyitót követően előadást tartott Lezsák Sándor és Vincze László országgyűlési képviselő, mindketten a Tisza és mellékfolyóinak természeti védelmét, az ökogazdálkodás fontosságát és a térségben élők munkalehetőségeit hangsúlyozták.

A volt laktanyában a délelőtti órákban a helyi Béri Balogh Ádám Honvéd nyugdíjasklub tartott megemlékezést a 28. műszaki ezred jogelődjének 60 éve történt megalakulásáról. Beszédet az egykori parancsnok, Darók József nyugállományú ezredes mondott, megidézve a régi időket.

A művelődési központ Magyar Király dísztermében 16 órakor a Honvéd Művészegyüttes operett- dalokkal szórakoztatta a közönséget. A Bor (vagyis a Dob) utcában ugyancsak délután 4 óra után kezdett pezsdülni az élet. Még soha nem látott ennyi esernyős borbarátot ez az utca. A közönséget a szórakoztató program is csábította, mivel a török táncegyüttes és svájci énekegyüttes fellépése új színnel gazdagította a rendezvénysorozatot.

A városháza előtti Kossuth térről 17 órakor elindult a karneváli hangulatot idéző felvonulás, a menetben a görög táncosok, svájci énekesek mellett a Szent Vince Borrend tagjai és a Fejedelmi Pékek is jelen voltak.

A borfesztivált Gyovai Gáspár, Csongrád város alpolgármestere nyitotta meg, mint mondta: a város arculatát meghatározza, hogy itt szőlőt termelnek és bort készítenek. Ezt követően felavatták a Szent Vince Borrend új tagjait, majd zenés szórakoztató műsorral folytatódott a program egészen éjfélig. A nádból készített kilenc „borház" igazi csongrádi, tokaji és villányi italát, a pékek kalácsait és süteményeit kóstolgatva még az idő is megjavult. A programok folytatódnak, 20-án éjfélig nincs megállás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bor- és kenyérünnep

A szőlő és bor nemzetközi városában, azaz Csongrádon immár hagyománnyá lett az augusztusi… Tovább olvasom