Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

Bőrre festik a képet

Csongrád - A metálzenét kedvelő barátai bőrére rajzolt először tetoválható mintát a csongrádi Kabdebó Gábor. Szenvedélye három éve hivatása is. Kétszer ugyanazt a mintát senkire sem varrja fel.
– Már iskolás koromban is sokat rajzoltam, csak úgy magamnak, hobbiként. Tudásomnak akkor vettem legközelebb hasznát, amikor 10–11 évvel ezelőtt metálzene-kedvelő barátaim – példaképeiket látva – tetoválni akarták egymást, illetve magukat, s a bőrükre én rajzoltam fel a kívánt mintát – árulta el Kabdebó Gábor, Csongrád egyetlen profi tetoválója. A fiatal férfi egy idő után nem elégedett meg a rajzolással, elhatározta, hogy a mintákat maga „varrja" fel a bőrre.

– A szegedi Bozsó Lacitól sajátítottam el a tetoválás alapjait, aki a hazai tetoválószakma egyik legnagyobb alakja volt. Rajzaim alapján látott bennem fantáziát, és bevezetett a tetoválás rejtelmeibe. Vendégeim 90 százaléka szentesi, vásárhelyi és kiskunfélegyházi. Nincs abszolút kedvenc motívum, teljesen vegyes, hogy a férfiak mit szeretnének a bőrükön látni. A lányoknál divatosak a bikinivonalra kért pillangók, a virágok, illetve a kínai írásjelek.

A színes tetoválást kevesen kedvelik. A szerző felvétele
A színes tetoválást kevesen kedvelik.
A szerző felvétele

Gábor a hagyományos mintákat, így a sárkányokat saját maga is kiegészíti, de akár hozott rajzot is bőrre fest az egyszer használatos steril tűkkel. A mintákat a testmérethez, a kiválasztott bőrfelülethez igazítja, tervezi. Kézre, arcra és ujjra azonban nem dolgozik – ha a hozott rajz nem tetszik neki, hozzá sem lát. – Jellemzően a huszonévesek szeretik a tetoválásokat. Náluk komolyabb kérésekkel jönnek az idősebbek, akik már nem divatból díszíttetik ki magukat – árulta el Gábor, aki kétszer ugyanazt a mintát nem varrja fel senkire.

Olvasóink írták

  • 1. haarlady 2011. november 15. 08:47
    „Szuper vagy Gabi,gratu a cikkhez!A gekkócskám azóta is jól viselkedik!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesél a Károlyi grófok kertésze

Csongrád - A csongrádi Dragon Antal 1935 és 1938 között kertészinasként dolgozott a nagymágocsi… Tovább olvasom