Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Bosszúálló csongrádi család: több év börtönt kaphatnak

A motoroson állt bosszút egy család, mert elsodort egy kislányt. A bíróság nem jogerősen egy és három év közötti szabadságvesztést szabott ki.
Nem jogerősen egy és három év között szabadságvesztéssel sújtott a Csongrádi Városi Bíróság kedden két férfit és egy nőt, mert súlyosan bántalmaztak egy motorost, aki elsodort egy kislányt.

Az ítélet szerint a későbbi sértett 2011. február 7-én az esti órákban segédmotor-kerékpárjával haladt a csongrádi Nagymező utcán, amikor egy hatéves kislány kivilágítatlan kerékpárjával elé hajtott, és összeütköztek. Mindketten elestek, de egyikük sem sérült meg.

A kislány hozzátartozói az utcára szaladtak, de nem a gyereket vizsgálták meg, hanem bántalmazni kezdték a motorost, ütlegelték, majd rugdosták a földre kerülő fiatalembert.

A férfinak végül sikerült a kerítésen átugorva bemenekülnie nagymamájának közeli házába. A vádlottak utánamentek, és a kerítésen kívülről azt kiabálták, ha kapnak 50 ezer forintot, nem lesz következménye az ügynek, nem tesznek feljelentést. Később megelégedtek volna 30 ezer forinttal is.

A bántalmazás következtében a férfi feje, térde zúzódott meg, agyrázkódása lett, és négy elülső foga kitört. A sértett vallomása szerint bántalmazásában legalább négyen vettek részt, közülük hárman, a gyerek nevelőapja, nagyapja és anyja álltak a bíróság elé.

Az elsőrendű vádlott Lévai Sándor Vilmost társtettességben elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettében, valamint társtettességben elkövetett garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, és ezért különös és erőszakos többszörös visszaesőként halmazati büntetésként három év fegyházra ítélte, és kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből.

Az egy másik bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi látható megkönnyebbüléssel vette tudomással a kiszabott büntetést. Az ítélet indoklásában Badóné Murányi Edit bíró elmondta, hogy a férfira a bűncselekmények miatt kiszabható büntetés felső határa tíz év szabadságvesztés.

A kislány szintén büntetett előéletű nagyapja egy év négy hónap börtönt, édesanyja egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Az ügyész a büntetések súlyosbítása érdekében jelentett be fellebbezést, az első- és a harmadrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet, a másodrendű vádlott felmentés érdekében fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. daffy 2012. május 10. 21:48
  „Ma megint történt valami a városközpontban,helyszinelés kutyás rendőrök,a tesók úgy látszik nem pihennek.”
 • 25. Halkanmondom 2012. május 10. 10:39
  „Hozzá kell tenni,hogy még mindig az utcán sétálgat mint valami kiskirály.Na ez a szégyen....”
 • 24. Turul2 2012. május 09. 18:41
  „http://www.csongradihirek.hu/portal/index.php/koezelet/504-felmentettek-a-gardistakat”
 • 23. Mathiasking 2012. május 09. 10:35
  „Kísértetiesen hasonlít az olaszliszkai ügyre. A bántalmazott fehér, a bántalmazó "madzsar", közlekedési baleset történt, nem a sérülttel foglalkoztak, hanem a balesetet feltételezett okozójával, tettlegesség és a zsarolás volt a következmény. Én nem 3 évet adnék nekik, hanem ...... (ide gondoljon mindenki azt amit akar). Ezek az "emberek" csak erősítik a tetteikkel a róluk és hasonszőrű társaikról kialakult sztereotípiákat. Hajrá! Mohácsi Viktória ilyenkor kiért emeli fel a szavát? Ja, hogy kivándorolt Kanadába! Az más!”
 • 22. medikuss 2012. május 09. 06:23
  „ez annyira.... egy normális EMBER mit tesz ilyenkor: megvizsgálja és elsősegélyben részesíti a saját gyerekét minimum, értelmesebbje a másik felet is. DE nem, mert itt első lépés agyonverni a másikat.
  Elnézést, de még az állatok sem ilyen elvetemültek....
  no comment :/”
 • 21. Mogyoró 2012. május 09. 03:57
  „Ugye a nemzetiségi hova tartozásról már ne is beszéljünk, volt már ilyen amikor az apát verték agyon a gyerekei szeme láttára, pedig az tanár volt.”
 • 20. hank 2012. május 09. 00:38
  „"Eszembe jutott az az apa, akit hasonlóért a gyerekei szeme láttára vertek agyon. Lehet ez is úgy járt volna, ha nem tud elmenekülni." -> és az elkövetők akartak 1 milliárdot leakasztani az államról mert hátrányos helyzetben vannak.”
 • 19. Zotya100 2012. május 08. 22:36
  „Eszembe jutott az az apa, akit hasonlóért a gyerekei szeme láttára vertek agyon. Lehet ez is úgy járt volna, ha nem tud elmenekülni.”
 • 18. Kicsinyuszi 2012. május 08. 21:55
  „Miért érzem azt, hogy azért lett enyhe ítélet, mert ci...izé, Cétipusúak?
  Egyébként látszik, hogy a szülőknek sok eszük van, hogy hagyták a gyereket ilyen időbe biciklizni, főleg világítás nélkül, de ehhez ugye ÉSZ kéne, amivel nem áldotta meg őket a jóisten, kivéve ha azon kell törniük a fejüket, hogy hogyan kellene lopni. Az egyedüli, akit/akiket meg kellett volna verni, azok ezek az ingyen élő genetikai hulladékok.”
 • 17. vimvirepellere 2012. május 08. 21:54
  „Ez már tényleg vicc amit a bíróságok művelnek ítélkezés és igazságszolgáltatás címszó alatt. SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT.”
 • 16. TrombiFrédi 2012. május 08. 21:10
  „Ennél még Damu Roland is többet kapott...”
 • 15. mortál 2012. május 08. 20:48
  „Példát kéne statuálni villamosszéket nekik...........”
 • 14. ISD_Avenger 2012. május 08. 20:24
  „11.
  Gondolom ötödöt akartál írni...”
 • 13. Mozimasiniszta 2012. május 08. 20:01
  „Szegíny hátrányosiék megérdemlik az ingyen kosztot ? Én odabennt csak akkor adnék nekik enni
  ha megdolgoznak érte ! kapát a kezükbe , moslékos vödröt stb ... ! lehet zöldséget termelni , disznót hizlalni, vasúti töltést gazolni és még sok más módja van hogyan lehet, genetikailag csökkent
  agyi képességekkel is megkeresni a betevőre valót ! Csak hatalmi akarat kell hozzá ! a nép akarata
  már régen megvan !”
 • 12. Domonics 2012. május 08. 19:01
  „És amikor egészségügyi sétát tettek utána abban az utcában az ilyen tettekkel NEM szimpatizálók, még ők lettek feljelentve...Abszurdisztán.”
 • 11. klj-54 2012. május 08. 18:53
  „Az a helyzet, hogy hasonló helyzetben elkövetett emberölés miatt itt már az elrettentésnek kellene a célnak lenni!
  Tehát úgy 20 év fegyház, harmad kizárásával, talán elgondolkodtató lenne...”
 • 10. notebook 2012. május 08. 18:49
  „Azért Szegeden is van ám ilyen, csak nem lehet rájuk bizonyítani.
  Pusztán azért mert népes családja nem viselkedhet akárhogyan a társasházban, a legkülönbözőbb módokon áll bosszút, főleg az autónkon.”
 • 9. picipest 2012. május 08. 17:50
  „A Cozma-ügy másodfokúja óta semmin sem lepődöm meg. Ezek mindig megússzák.KapHAT...állandóan ez van Csak kapna már tényleg annyit amennyi maximálisan adható!! "különös és erőszakos többszörös visszaesőként halmazati büntetésként három év fegyházra ítélte...TÖBBSZÖRÖS visszaeső, és itt járkált eddig közöttünk”
 • 8. Emberségetavilágnak 2012. május 08. 17:41
  „Vadbarmok”
 • 7. KamuNeni 2012. május 08. 17:28
  „10 evet minimum kellene kapniuk”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra zenébe öltözik a Szentháromság tér

A csongrádi Galli János Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kedden 16 órától a Szentháromság téri parkba települ ki: zenés-, művészeti sétával várják az érdeklődöket. Tovább olvasom