Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Bukfencet is hánytak a tömörkényi falunapon

Tömörkény - Egy pusztaszeri hentes lett a legerősebb ember, a legfinomabb süteményeket pedig törött kézzel készítette a győztes a szombati tömörkényi falunapon, amelynek lapunk volt az egyik fő támogatója.
Egy pusztaszeri hentes lett a legerősebb ember, a legfinomabb süteményeket pedig törött kézzel készítette a győztes a szombati tömörkényi falunapon, amelynek lapunk volt az egyik fő támogatója. Aki időben érkezett, bukfencező söröshordót is láthatott, és nem maradt le arról sem, milyen üdítő érzés mélyhűtött aprópénzben kapni a visszajárót.

Te hendikeppel indulsz! Az mi? – ilyen és ennél cifrább szóváltások is kísérték az idei tömörkényi falunap a község legerősebb férfiúinak meghirdetett versenyét, amelyen szépszámú közönség szurkolt a hat indulónak. A résztvevők derűjét a szombat délutáni forróság sem tudta tompítani, aki pedig lankadt, sörrel doppingolhatott a versenyszámok szünetében. A tizenöt kilós súly hátrahajigálása senkinek sem okozott nehézséget, a fekve nyomás viszont kifogott néhány versenyzőn. Nem tudni, hogy a sör vagy a versenydrukk ártott meg azoknak, akik bukfencet hánytak a söröshordóval, de mire felocsúdhattak volna, már egy – tucatnyi menyecskénél is nyakasabb – Suzukit kellett magukhoz húzni, lehetőleg minél hamarabb.

A versenyt végül Révész Józsefet és Horváth Krisztiánt megelőzve egy pusztaszeri hentes, Szeri Attila nyerte, aki örömében rögtön a söntéshez parancsolta az ellenfeleket. Ott egyébként abban az üdítő meglepetésben volt része az embernek, hogy – nyáridőn mily pazar ötlet – mélyhűtött aprópénzben kapta a visszajárót.

A falu legfinomabb süteménye versenyre egyebek mellett rétessel, kókuszgolyóval, csokitortával, rámakockával, pogácsával és sörkiflivel neveztek a tömörkényeik. Édes kategóriában végül a grillázs, a sósok között pedig a sajtos tallér győzedelmeskedett. Az eredményhirdetésnél kiderült, mindkét finomság Tóth Antalné konyhájából került ki, aki mások hendikepjére ügyet sem vetve törött kézzel ragadott gyúrófát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi panasz a süket telefonról

Hónapok óta nem válaszol Lehoczky Leopoldina panaszaira telefonszolgáltatója. Csongrádi olvasónk… Tovább olvasom