Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

Buli, jó csajok és torta az arcba a Körös-toroki napokon

Csongrád - A fiatalok elégedettek voltak a Körös-toroki napokkal, az idősebbek már több kritikával szemlélték az eseményeket. Tízezrével érkeztek a látogatók, a rendőrök nagy balhékról nem tudnak.
– Ne haragudj, de még azt se tudom, merre vagyok arccal – utasította vissza érdeklődésünket egy elcsigázott fiatalember tegnap reggel a Körös-torokban. Arról próbáltunk tájékozódni az üdülőterületen, hogy a négynapos fesztivál után kinek milyen emlékei maradtak. – Hogy mit emelnék ki? Azt, hogy ennyi ember között rengeteg a hülye. Elképzelni sem tudom például, hogy a diszkóban egy lány miért vágott egy tortát egy fiú arcába – töprengett el az egyikük.

Édes élet a Körös-torokban. Rajongók hada töltötte meg esténként  a nagyszínpad környékét.
Édes élet a Körös-torokban. Rajongók hada töltötte meg esténként a nagyszínpad környékét.

A csongrádi Busa Bernadett vízilabdázik, a fesztiválon a városban tartózkodó dán csapattal bulizott. A külföldi vendégek sem először jártak már itt, visszatérő vendégek, idén is jól érezték magukat. – Jók a csajok – összegezte a kecskeméti Szabó Antal azt, hogy miért jött már vagy tizedszer a fesztiválra. A diszkókat és Korda György előadását élvezte legjobban, jövőre is biztosan jön. – Ha csak addig meg nem nősülök – mondta nevetve. Volt, akinek más tapasztalata alakult ki. Nem tudnak a fiatalok normálisan szórakozni, senki nem tanította meg nekik, hogyan kell, legyintett egy középkorú férfi. – Fogalmuk nincs például, hogy alkoholból mennyi az elég. Nem hittem a szememnek, hogy némelyik tizenéves hogy nézett ki – közölte.

A pontos létszámot lehetetlen megmondani, hiszen a Körös-toroki napok nem egy klasszikus, zárt területen tartott esemény, hanem szabadabb, ahol jönnek-mennek a vendégek. Bozóki János szervező


A hétfő a takarítással, pakolással telt az üdülőterületen. A buli után 40 kisebb pótkocsi bezsákolt szemetet szállítottak el. Fotó: Králik Emese
A hétfő a takarítással, pakolással telt az üdülőterületen. A buli után 40 kisebb pótkocsi bezsákolt szemetet szállítottak el.
Fotó: Králik Emese

– Összességében pozitívak a tapasztalataink, naponta több 10 ezer látogatónk volt. A pontos létszámot lehetetlen megmondani, hiszen a Körös-toroki napok nem egy klasszikus, zárt területen tartott esemény, hanem szabadabb, ahol napközben és este is jönnek-mennek a vendégek – számolt be a négynapos fesztiválról a szervező Pure Music Kft. nevében Bozóki János. Idén először voltak főszervezők. Generációkon átívelő rendezvényt szerettek volna tető alá hozni, véleményük szerint ez sikerült. Apró hiányosságok, megoldandó feladatok persze mindig vannak, ebben a csongrádi városellátó nagy segítségükre volt. Nekik köszönhető például, hogy a nagyszínpad környékét megszabadították a sártól. A városellátónak később is akadt dolga. Úgy tudjuk, a buli után 40 kisebb pótkocsi bezsákolt szemetet szállítottak el.

Kisebb-nagyobb kihágások

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, egy sértett azért tett feljelentést, mert valaki pofon vágta, egy tiszaföldvári férfi pedig azért, mert egy nő üveggel fejbe verte. A kőcsárdánál egy fiú nyakából ki akarták szakítani a pénztárcáját, a rablás kísérletével gyanúsított elkövetőt még keresik. Elloptak két mobiltelefont, egy pénztárcát és egy biciklit, az Ordódy rakpart és a Templom utca találkozásánál egy összetört autót találtak. A csongrádi rendőrök a Körös-torokban kezdték keresni a sofőrt, hamarosan meg is találták. Kiderült, hogy egy ismerőse autóját kötötte el, azzal egy oszlopnak hajtott, a járművet ott hagyta, ő pedig elment szórakozni a Tisza-partra. Az egyik diszkóban egy biztonsági őr állítólag úgy lökött fel egy vendéget, hogy annak eltört a keze. Súlyos testi sértés gyanúja miatt nyomoznak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Losonczi betontévéje a Műcsarnok előtt

Pixelbetonból tervezett pavilont a Műcsarnok elé Losonczi Áron csongrádi építészmérnök. Tovább olvasom