Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Csak viszi a pénzt a csongrádi IH

Csongrád - Újabb milliókat kell rákölteni a tavaly 120 millió forintból felújított csongrádi ifjúsági házra, hogy közösségi célokra használhassák.
Tegnap délután rendkívüli testületi ülésen foglalkozott a csongrádi képviselő-testület az ifjúsági ház további üzemeltetésével. A 120 millióból felújított közintézmény bérlője szeptemberben bejelentette, nem működteti tovább a házat. A bowlingpályát elbontatta, de ott maradt a fallabdapálya, hátha az önkormányzat igényt tart rá. A testület úgy döntött, nem kell a városnak a plexikalitka, mivel azért közel 4 millió forintot kért volna a korábbi üzemeltető. Azzal viszont, hogy az önkormányzat elállt az ügylettől, még nem ússza meg a ráfordítást.

A nagyterem burkolata ugyanis nem egységes: a beépített fallabdapálya parkettás, a bowlingpálya helye betonozott, a többi felületre pedig műfű került. Ahhoz, hogy a pályázati követelményeknek megfelelően még 9 évig közösségi célokra alkalmas legyen az épület, és különféle rendezvényeknek otthont tudjon adni, a 350 négyzetméteres termet újra kell burkolni. A műanyag borítás közel 3, a parkettázás több mint 6 millió forintba kerülne; hogy melyik felel meg inkább, arról két hét múlva határoz az önkormányzat. A történet pikantériája, hogy épp a korábbi üzemeltető kérésére dolgozták át a felújítási terveket, s e módosítások a városvezetés szerint közel 10 milliós többletköltséget eredményeztek.

Át kell alakítani a nagyterem világítását, mert azt a bowlingpályához tervezték, és az emeleti rész hangszigetelését is meg kell oldani. A korábbi bérlő által megépített jakuzzira és szaunára sem tart igényt a házat üzemeltető művelődési központ – ezek helyén öltöző lesz. Hogy ne egy üres épületet vegyenek birtokba, 2 biliárdasztalt, egy dartstáblát, két tévét, 12 hangszórót és egyéb bútorokat megvásárolnának a korábbi bérlőtől, mintegy 1 millió forintért.

Olvasóink írták

 • 18. Tomxy 2010. január 30. 17:26
  „Üdv!
  Ha valakinek esetleg nem menne a
  www.csoszi.hu
  oldal, akkor próbálja meg a
  www.csoszi.hu/index.php
  verziót, így még lehet olvasgatni egy-két információt az egykori szolgáltatásokról!
  Kellemes böngészést!”
 • 17. puccéran 2009. november 15. 19:35
  „Mit is mondott anno a párttitkár elvtárs a kocsmában? Majd építünk egy nagy izét, ahol a fiatalok nyugodtan izélhetnek. Majd azt mondta, hogy be a szervezetbe és legurított egy nagy korsó sört.”
 • 16. keletaru 2009. november 14. 16:57
  „timoboll2 ! De kit..... ? A listásokat kellene meg szüntetni ! Aki olyan lenne nem foglalkozik a politikával . Inkább dolgozik nyugodtan ! A helyzet így gatya . Üdv Kuci”
 • 15. timoboll2 2009. november 14. 11:08
  „Nincs kedvem most részleteiben kifejteni az ideológiai hátterét,de ez annyit tesz, hogy nem megy el a választásokra elegendő ember, így igyekszik kikényszeríteni a politikai elit cséréjét. Ha ez sem működi, ha nincs meg a mindenkori elit öntisztulási folyamata, akkor ebben az országban a demokráciának egyetlen szegmense sem teljesül.Csongrádon ez az egyértelmű és egyetlen járható út: sem a magát bal-, sem a magát jobboldalinak nevező konglomerátum nem tud altarnatívát nyújtani a városnak, nem tud kormányozni stbb..érezzük a bőrünkön. Vérfrissítés kell.”
 • 14. keletaru 2009. november 13. 16:45
  „Mellesleg ez a vezetés is csak visz évek óta !!! De jól álcázzák ....! Üdv Kuci”
 • 13. Balotelli 2009. november 13. 07:40
  „timoboll2,mire gondolsz ezzel engedetlenségi mozgalommal?”
 • 12. timoboll2 2009. november 12. 23:45
  „korrekció: német helyett népet az egyértelműség kedvéért”
 • 11. timoboll2 2009. november 12. 23:44
  „Ha nekünk még gondolkodó csongrádiaknak lenne annyi eszünk, a német, az ezerfejű cézárt ha úgy tetszik jövőre egy polgári engedetlenségi mozgalomra invitálnánk....”
 • 10. cicvarek 2009. november 12. 15:55
  „Hogy az első pillanattól kezdve halott dolog ez az IH felújítás, működtetés,azt minden józan ember láthatta, most meg azután különösen látszik. Majd a Művelődési Ház meg tudja tölteni programmal, látogatókkal? A Műv. Házat sem tudják! Maszatolni persze lehet, lesz is nagy elkenősdi, ez borítékolható./Át kell alakítani az épületet, nincs pénz a felszerelésre, a programokra, csökken a lakosság, öregszik is, válság van, nincs igény a kultúrára, stb, stb, lesz kifogás ezer./
  DE:ez nem mentség az inpotens, jobboldalinak mondott városvezetés béna döntéseire. Jobboldali, mert a18 főből 12 mondja magát jobboldalinak, így ha a polgármester nem is lenne olyan, amlyen,akkor is az van , amit a bokrosi építész, a földügyek/telkek jogtudora, a kölcsönügyletek jurátusa, a párttitkár-fűzfapoéta, és sorolhatnánk még a sok hozzáértőt, eldöntenek. Könnyen döntenek nem az ő pénzük, felelősség nincs, hozzáértés legfeljebb a saját szakmájukhoz,/ ahhoz sem mindnek/, a TV -ben láthatják magukat, ahogy csinálják a cirkuszt, -ingyen PR-mi kell még? Jövőre is be kell őket választani!”
 • 9. Balotelli 2009. november 11. 20:31
  „2. hozzászólás Balotelli 2009.11.11. 10:46

  A mozira ugyanez a sors vár, arra "csak" 60 millió van elölátva !De sebaj, lényeg hogy pályázaton nyertünk!
  Itt az alkalom ezt nem kell hagyni! Utólag mind okosak vagytok !”
 • 8. valakiiii 2009. november 11. 19:57
  „közpénz elherdálás szocialista módra!!!!! gratula. miközben szociális dolgokra nincs pénz! ki mennyit nyúlt le ebből a dologból???”
 • 7. keletaru 2009. november 11. 19:16
  „berkabela ! Ha ez igaz, mind amit írtál?! De ettől nem változik semmi, akkori képviselők is bent ülnek ! Mellesleg Szentesen sokkal olcsóbb az óra/Ft. mint említett településen használható termeknek . De itt így ugrik a magyar puma .............Üdv Kuci”
 • 6. berkabela 2009. november 11. 18:27
  „hoppá!mintha megsértődtél volna! Mostfigyelj,és számolj:
  Az első Ifjusági házat, a csarnokot-amit az Expotól vettek igenis ELLOPTÁK.A másodikat, amit a lakosok által vásárolt tégla-jegyekből épitettek: elbaszták. A harmadikat, a mostanit- nem az IFJUSÁGNAK csinálták,hanem a pénzes-zsákoknak, de azoknak ez túl szegényes. Nézz utána,Szentes feleannyit költött a sportcsarnokára, és csodák csodája: a csóró ijuság is használhatja.”
 • 5. keletaru 2009. november 11. 15:44
  „Bizottságosdi mi ??? Érdekes persze mint olvashatjuk felelősséggel ..... ! Úszira gyerekeknek sportra meg egy forint is sok szerintük, a bagázsnak apanázs jár ....... Hisz megdolgoztak érte !!! A székből még egy sem állt fel, igen én ott voltam a bizottságosdiba vállalom döntésem ! Vagy ezt túlzás várni olyanoktól akik közpénzel bánnak ??!! Listások mi ??!! Van még mit eladni , tessék mondani ? Mert 2 -Ft-t vennék én is egy nagy épületet, vagy szállót ingyen, kempinget mozit bérbe, kis rezsivel, tatarozási felújítási önkormányzati pénzel !Persze bukás esetén is önkormányzat pénzel ! Ez a lehetőségek települése , ami kerek emelik , ami kocka azt meg guríjják ! Üdv Kuci”
 • 4. csucsu2 2009. november 11. 15:28
  „Tehát, az akkor még leendő bérlő külön kérése szerint alkította ki az önkormányzat a helyiséget, ami többlettköltséget jelentett. Majd a bérlő bedobta a törülközőt és lebontotta azt a létesítményt, aminek a kiszolgálására tetette alkalmassá a termet. Ahhoz, hogy ne bontsa tovább még kér némi zs-t. De amit ott hagy az használhatatlan és rendbe kell hozni, de persze a tulajnak. Szép.
  Vagy elértettem valamit?”
 • 3. Hoppá 2009. november 11. 11:15
  „spagetti! Miről beszélsz, milyen pénzt és építőanyagot loptak el, és kik!? Nemi gondolod, hogy ez igencsak durva állítás? Ha konkrétumokat tudsz, akkor meg bűnrészes vagy, ha nem tettél semmit ellene. Vigyázni kell a gyanúsítgatásokkal, mert a bumeráng visszavághat. Voltál az IH-ban, tudod, hogy milyen munkálatokat végeztek el (a régi és az új állapotokra gondolok). A fiataloknak szüksége van egy közösségi helyre, csak nem azon az áron, ahogyan azt a működtető csinálta.”
 • 2. Balotelli 2009. november 11. 10:46
  „A mozira ugyanez a sors vár, arra "csak" 60 millió van elölátva !De sebaj, lényeg hogy pályázaton nyertünk!”
 • 1. spagetti 2009. november 11. 10:06
  „Nem kellet volna a pénzt és az építöanyagot el lopni .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindenki felújítaná, csak az állam nem

Eldőlt: most nem jut pénz Magyarország költségvetéséből a csongrádi Öregszőlők útjának rendbetételére. Tovább olvasom