Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Csanyi iskolafejlesztés

Csanytelek - Az intézmény fokozatos fejlesztésével próbálják vonzóvá tenni a csanyteleki iskolát. Míg régebben sok szülő íratta csongrádi tanintézménybe gyermekét, ma már leginkább csak a gimnáziumba viszik el őket.
Négy esztendővel ezelőtt 21, három éve 31, két esztendeje 26, míg most szeptembertől csak 19 elsős kezdi meg majd a tanévet a csanyteleki Szent László Általános Iskolába. Mint Szabó Ferenc igazgatótól megtudtuk: a mostani tanév végén 15 nyolcadikos búcsúzik az intézménytől.

– Nehézségeket okoz, hogy nem lehet előre tervezni, ugyanis sok szülő dönt úgy, hogy bár gyermeke elérte az iskolás kort, mégis visszatartja még egy évre az óvodában – mondta az igazgató.

A 2007 óta a Csongrádi Kistérség Egyesített Alapfokú Oktatási Intézményhez tartozó csanyteleki intézménynek jelenleg 180 tanulója van. – A legkisebb létszámú osztályunk a most búcsúzó nyolcadik. Ebbe 16-an járnak, közülük egy magántanuló, így ő nem velük ballag, míg a legnagyobb létszámú a 30 fős második osztály – mondta az igazgató.

Az iskola létszámának változását korábban az is befolyásolta, hogy a szülők egy része a gyerekeit átíratta a 8 osztályos csongrádi gimnáziumba, illetve az ottani vagy a felgyői általános iskolába. Az igazgató szerint ez nem hozható összefüggésbe az iskolai viszályokkal. Ilyen legutóbb egy gyermeknapi vitából fajult garázdaságig – ahogy arról lapunkban nemrég beszámoltunk.

– Ma már jóval kevesebben viszik más általános iskolába a gyerekeiket, mint korábban. Gondolom, ehhez az is hozzájárult, hogy jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre az intézményben. Négy évvel ezelőtt csak egy videomagnónk és egy DVD-lejátszónk volt, mára két, számítógépekkel felszerelt fejlesztőosztályunk is van. Minden osztály kapott CD-s magnót, már 5 videomagnónk és DVD-lejátszónk van, 200 ezer forint értékben vásároltunk játékokat. Az épületet az önkormányzat modernizálja, jelenleg is a szigetelését végzik – sorolta az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüskevár: 35 millió kellene

Az eladósodott Magyar Mozgókép Közalapítványtól nem várhat segítséget a Csongrádon forgatott Tüskevár című mozifilm, rendezője az új kultúrpolitikában bízik. Tovább olvasom