Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -6°C | 2°C Még több cikk.

Csanyteleken tovább kell várni a trafikra

Csanytelek - Kihirdette a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. a második körös trafikpályázatok eredményét.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Első körben, még áprilisban országosan több mint 5000, Csongrád megyében több mint 200 dohányárusítási jogot osztottak ki. Ugyanakkor 1417, zömében apró településen eredménytelen lett a pályázat, mert ezeken a helyeken senki sem jelentkezett a 20 évre szóló dohánykoncesszióra. Májusban meghirdették az 1417 településre a második körös trafikpályázatot, amelyre július 1-sejéig lehetett jelentkezni. Az NDN Zrt. péntek éjjel hozta nyilvánosságra honlapján az eredményeket.

Mégis érdemes trafikot üzemeltetni Dócon?

Amikor júliusban kinn jártunk Dócon egy trafikriporton, arról érdeklődtünk, mit szólnak az emberek, hogy a 800 fős településen nem üzemel dohánybolt. Szemben a 397 fős Köveggyel, a megye legkisebb településével, ahol július elsején megnyílt a trafik. A dóci Sarok ABC tulajdonosa, Becsei Ferenc azt mondta: nem éri meg Dócon trafikot üzemeltetni, mert nagy beruházás és kiadás. A most nyilvánosságra hozott eredmények szerint Dócon egyedül Becsei Ferenc árulhat dohányt.

Eszerint a megyében Dócon Becsei Ferenc, Eperjesen Túriné Bozsó Judit, Nagytőkén Mészáros Emese, Ambrózfalván Szabóné Izsók Katalin, Csanádalbertin Szabó Sándor, Ferencszálláson Kiss Zoltán Richárd, Királyhegyesen Daróczi Gáborné, Klárafalván pedig Jánosi László nyithat nemzeti dohányboltot.

Mint ahogy az első körben, úgy a második pályázati fordulóban sem érkezett ajánlat Óföldeákról és Nagyérről. Ezeken a településeken vélhetően az NDN Zrt. jelöli majd ki azt a helyet, ahol cigarettát lehet árulni. Csanytelek sem szerepel a listán, igaz, nem is szerepelt májusban azon 1417 település között, ahová kiírták a második körös trafikpályázatot. Megírtuk, Csanyteleken az NDN Zrt. jelölt ki egy elárusítóhelyet, a Coop-Szeged Zrt. boltját, ahol novemberig biztosan lehet cigarettát árulni. Azért novemberig, mert július 26-án újabb pályázatot írt ki az NDN Zrt. trafikkoncessziókra. Ebben a listában Csanyteleken 2, Domaszéken 1 dohányárusítási jogra lehet pályázni szeptember 2-áig. A jogszabályok szerint 30+30 nap áll rendelkezésre a pályázatok elbírálására. Vagyis november 2-a a legvégső határidő az eredmények ismertetésére.

Egy elveszett domaszéki koncesszió

Áprilisban Domaszéken 3 trafikkoncessziót osztottak ki. Aradi Szilvia, Haddad Samir és Terhes Gyula nyert dohányárusítási jogot. Aradi és Haddad a koncessziós szerződésben foglaltaknak megfelelően megnyitotta júliusban a nemzeti dohányboltját a településen, Terhes Gyula viszont nem, így elveszítette a koncessziót. Ezért hirdette meg az NDN Zrt. ezt a koncessziót újra július 26-án.

Olvasóink írták

  • 1. pirosmanci 2013. szeptember 03. 12:02
    „Csanyiak!
    Szavazzatok a Fideszre jövőre! Hátha csinál nemzeti kocsmákat ugyanilyen pályázati eljárással! Meg csinál majd nemzeti budikat is! Ezekből ugyanígy ki tudtok majd maradni. "Oszt jó napot!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a takarék

A takarékszövetkezetek vegyes visszhangot kiváltó átalakulása közepette Csongrádon a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet átadta pénteken a felújított csongrádi kirendeltségét. Tovább olvasom