Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Cseri Gábor lett a csongrádi tankerület igazgatója

Csongrád - Eddig a város és a környező települések iskoláit igazgatta Cseri Gábor, nemrég tankerületi vezetőnek nevezték ki. Könnyű helyzetben van, mondta, hiszen jól ismer minden intézményt.
Átalakulás előtt áll a közoktatás, januártól állami fenntartásba kerülnek az általános és középiskolák. Az intézményeket az állami Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tartja majd kézben, a feladatokat 198 tankerületeken keresztül látja el, élükön az igazgatókkal. A csongrádi tankerület vezetésére nemrég Cseri Gábort nevezték ki. A 45 éves pedagógus eddig a Csongrádi Kistérség Általános Iskolák, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Diákotthon nevű intézmény vezetői posztját töltötte be. Az új intézmény igazgatója a debreceni egyetem matematika–kémia szakát végezte el. Pályája elején a helyi Batsányi-gimnáziumban tanított, 2000-től az önkormányzatnál kapott sporttal és oktatással kapcsolatos feladatokat, 3 évvel később pedig az összevont intézmények igazgatója lett.

Cseri Gábor lett a csongrádi tankerületi igazgatója. Fotó: Bódi Piroska
Cseri Gábor lett a csongrádi tankerületi igazgatója. Fotó: Bódi Piroska
– A régi munkahelyemen is vannak feladataim, besegítek a megbízott vezetőnek, Forgóné Balogh Erikának. Még a régi irodámban dolgozom, az új hely a tervek szerint a városházán, vagy a régi galéria épületében lesz – fogalmazott. Az iroda helye azért nem mellékes, magyarázta, mert a járási hivatalokhoz hasonlóan az új oktatási intézmények is a nemzeti távközlési gerinchálózatra csatlakoznak majd.

– Az intézmények átadásával és átvételével kapcsolatban már az új pozícióban is vannak feladataim. Szerencsére könnyű helyzetben vagyok, hiszen a tankerületbe azok az iskolák tartoznak majd, amelyek eddig a kistérségi összevont intézmény részei voltak – mondta Cseri Gábor. A tanítástól soha nem szakadt el, néhány órája most is van a város egyik általános iskolájában. – Ezeket ebben a tanévben még megtartom, az én szakpárommal nehéz volna hirtelen helyettest találni. Később biztosan hiányozni fog a katedra: nagyon szeretek a diákok között lenni – tette hozzá. A családjáról elárulta: pedagógus feleségével három gyermeket nevelnek.

Olvasóink írták

 • 6. tisza2 2012. november 27. 20:53
  „...és az egyik legrendesebb kolléga!”
 • 5. kerekes518 2012. november 24. 18:29
  „A legjobb matektanár!!!!!! Gratulálok!”
 • 4. tények 2012. november 22. 17:38
  „Logikus döntés.Gratulálok!”
 • 3. tisza2 2012. november 20. 20:53
  „Gratulálok!”
 • 2. köröstorok 2012. november 20. 16:45
  „Gratulálok, Gábor!”
 • 1. nie 2012. november 20. 13:55
  „Gratulálok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

proba

pl pl Tovább olvasom