Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Csinosítják a Körös-torkot

Csongrád - Két hét múlva már lesznek vendégei a csongrádi Körös-toroknak, ahol csak május végén, illetve június elején nyitnak a vendéglátók.
A Tisza vize most még éppen nem lepi el az üdülőterületet, ahol már készülnek a szezonkezdésre. Idén egy új vendéglő nyílik a torokban, de a motelépület úgy marad, ahogy van: kihasználatlanul.

A Tisza vízszintjén múlik, mikor népesülhet be a csongrádi Körös-torok. A szőke folyó tegnap a part menti sétányig ért. A szezon előtti előkészületek már megkezdődtek: a városgondnokság folyamatosan szállítja el az üdülőknél kihelyezett szemetet, hétfős csapat nyírja a füvet, és takarít a torokban. Ha már nem kell tartani nagyobb árhullámtól, a konténeres vécéket is kihelyezik, illetve az útjavítások is megkezdődhetnek. Kétezer köbméter téglatörmeléket terítenek szét a mostani földutakon, illetve néhány száz méteren folytatódik az aszfaltozás is. Ennél több önkormányzati beruházás viszont nem lesz ebben az évben.

A Tisza vize most még éppen nem lepi el az üdülőterületet, ahol már készülnek a szezonkezdésre. Fotó: Bíró Dániel
A Tisza vize most még éppen nem lepi el az üdülőterületet, ahol már készülnek a szezonkezdésre. Fotó: Bíró Dániel

A vállalkozók udvarában még nem fogtak hozzá a munkához. Információink szerint az idei szezonban a tíz büfépavilon közül csak hat nyit majd ki. Csőke László, az egyik büfé üzemeltetője érdeklődésünkre elmondta, ha homokpad is lesz, már május végén fogadják a vendégeket, de ha másképp alakul a vízállás, csak június elején nyitnak ki. A nyári rendezvényekről még nem egyeztettek az érintett vállalkozók, de az öt csendes hétvége kivételével mindegyik szombatra szerveznének zenés programot a látogatóknak.

A motel úgy marad, ahogy van

Kikiáltási áron, 2,3 millió forintért talált gazdára a csongrádi önkormányzat Körös-toroki üdülője. Adásvételi szerződést még nem kötöttek a felek. A korábbi testületi döntés értelmében az adásvételből származó bevételt az évek óta kihasználatlanul álló motelépület felújítására, vagy egy felújítási pályázat önerejeként kell felhasználni. Információink szerint ebben a szezonban nem fognak hozzányúlni az üdülőterület közepén éktelenkedő épülethez.

Egy hazai ízeket kínáló étterem is nyílik nyáron az üdülőterület bejáratánál. Varga Zoltántól, a kőcsárda tulajdonosától megtudtuk, 40 férőhelyes vendéglőjük és 120 férőhelyes teraszuk legkésőbb június derekán nyitja meg kapuit. A Happy Day Hotelben már május elsején is lett volna buli, de a Tisza emelkedése miatt ezt május második felére halasztották. A szállodában egyébként egyelőre nem foglaltak szobát az előszezonra.

A kempingben már csinosítják a vendégházakat, oda ugyanis május 17-én megérkezik az első csoport. Berényi Edit üzemeltető érdeklődésünkre elmondta, júniusra több iskolai osztály is bejelentkezett. Egyre többen érdeklődnek kiadó magánházakról az interneten, de mint megtudtuk, Csongrádon nincs olyan lista, ami feltüntetné a nyári időszakra kibérelhető üdülőket. A Tourinform-irodánál mindössze két ilyen nyaralót tartanak számon.

Olvasóink írták

  • 2. futó 2008. április 29. 11:16
    „igen szép a körös-torok de azt nem értem, hogy miért kell már elkezdeni ilyen korán a takarítást a torokban a gondnokság embereivel és a város rendbetételére pedig más városból kell munkaerőt igényelni!”
  • 1. Kuci 2008. április 29. 07:57
    „Már pedig befektetés nélkül nincs haszon!! Csak a kasza , az nem megy mindig !!! S különben is , most ki a tulaj Ativizig vagy az önkormányzat , mert úgy nézki akinek saját nyaralója van lent annak semmi köze az egészhez . S nem a DISCO a baj . Hanem az nincs aki rendet tartson az esemény alatt után közben !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörőket fogtak a csongrádi rendőrök

Csongrád - A Csongrádi Rendőrkapitányság őrizetbe vett három magyar állampolgárt, akik azzal… Tovább olvasom