Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Csongrád anno: a város régi képeslapokon

Csongrád anno sorozatunkban régi fotókat teszünk közkinccsé. Ezúttal Vajda Lajos régi képeslapjaival utazunk vissza az időbe. Ha önnek is van régi fotója a városról, csongrádi emberekről küldje el nekünk!
Örök igazság: egy kép többet ér, mint ezer szó. A régi, megkopott fotók esetében pláne így van. A régi fotók rengeteg emléket felidéznek bennünk, mindenkinek más és más jut eszébe a képekről.

Sokan lennének kíváncsiak arra, hogyan nézett ki egy-egy üzlet közelről a Kossuth Ferenc utcán (Fő utcán) egy-egy csongrádi arccal, vagy egy régi udvar, ahol kukoricát fosztanak, egy valódi szüret csöbrösökkel és kosarakkal-kádakkal, a szakadékos part a torkolatnál és a révész, a györfösi strandolók, a régi mozi és a szabadtéri mozi a Magyar Király udvarán, a korcsolyázók a Serházzugi holtágon (fűtött öltözővel!), a szabadtéri színpad a Népkertben.

Vajda Lajos képeslapjai

A Felszabadulás útja egy képeslapról, pontos dátum nem ismert.
A Felszabadulás útja egy képeslapról, pontos dátum nem ismert.

A Posta épülete egy képeslapról.
A Posta épülete egy képeslapról.

A templom egy régi képeslapról.
A templom egy régi képeslapról.

A képeken lévő emberek arcában ott van egy kis történelem. Mielőtt ezek a fotók végleg az idő áldozatai lennének, küldjék el őket nekünk a delvilag@delmagyar.hu email címre, hogy a mi gyermekeink is örülhessenek nekik. Írják meg azt is, hogy tudtuk szerint mikor és hol készülhettek a fotók. A képeket hétvégenként mutatjuk be a delmagyar.hu oldalon.

Olvasóink írták

  • 1. daffy 2012. április 01. 21:50
    „Az első kép 1975 körül készülhetett,mert 72ben történt egyfajta közvilágítási(fénycsövek megszüntetése és a ostornyeles 2*250W-os HGL izotermikus búrás higanygőzlámpákkal és kalocsai autójavító vállalat lámpatestjeivel) rekonstrukciós munka és a városkép részben mai végleges kialakítása.A 2.kép a 60-as években,a 3. 68 körül,még izzólámpás közvilágítással,az iskola utcáig útátfeszítéses fénycsöves világítás volt a vasút ucáig, amit 58 karácsonyán helyeztek üzembe,na meg a szőlőhegyi utca teljes szakaszán,az átfeszítés még mindig a régmúltat idézi,3. generációs lámpákkal(medió 100W)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pecások figyelem! Évadnyitó horgászverseny!

Évadnyitó horgászversenyt rendeznek április 14-én Felgyőn, Szabó Illés taván. Tovább olvasom